unnamed (8).jpg
Olivera Inđić, L’esprit nomade, Virtuelna izložba
promo

Olivera Inđić, L’esprit nomade, Virtuelna izložba
promo

Umetnički program

INSPIRACIJA I PRONALAŽENJE IZAZOVA U SVAKOM DANU! Virtuelna izložba u Prodajnoj galeriji „Beograd"

13.07.2022.

INSPIRACIJA I PRONALAŽENJE IZAZOVA U SVAKOM DANU! Virtuelna izložba u Prodajnoj galeriji „Beograd"
Veličina Slova

Virtuelna izložba Olivere Inđić, ,,L’esprit nomade”, ispirisana svetlima, prirodom, vazduhom, kretanjem, kao i pronalaženje izazova u svakom danom, postavljena je na web strani Prodajne galerije ,,Beograd“ 1. jula i možete je pogledati do 31. jula.

Kada se održava

1 - 31. jul


Autorka predstavlja izbor fotografija koje su nastale u periodu 2005-2018. godine tokom putovanja po Italiji, Turskoj i Švajcarskoj. Fotografije zabeležene na 35mm filmu, deo su ciklusa Romanyi Rota, Marinizmi i L’esprit nomade, a u pitanju su otvorene stvaralačke forme koje se u kontinuitetu dopunjavaju novim kadrovima. U beleženju i/ili oblikovanju ovih putopisnih mikronarativa i eteričnih ambijenata, svetlo igra najznačajnu ulogu kao konstitutivni likovni element i nosilac poetskih i simboličkih slojeva dela. Po Oliverinim rečima, fotografija pruža osećaj nezavisnosti čiji izraz je neposredniji u odnosu na druge medije. Afirmišući ideju o stvaraocu kao homo viator-u, u istraživačkom duhu umetnice otkriva se težnja ka harmonizovanju životnog i kreativnog prostora oslobođenog od geografskih i kulturnih barijera.

unnamed (9).jpg
Olivera Inđić, L’esprit nomade, Virtuelna izložba
promo

 Priroda, vazduh, kretanje, joga, pronalaženje izazova u svakom danu, neki su od elemenata koji generišu stvaralačku energiju i personalnost Olivere Inđić. Takođe, u njen rad utkana su uzorna iskustva i nasleđe velikana slikarstva, fotografije, književnosti, filmske i drugih umetnosti - Vilijem Tarner, Jozef Kudelka, Alfred Štiglic, Vim Venders, Andrej Tarkovski, Verner Hercog, Ežen Delakroa, Fernando Pesoa, Slobodan Tišma…

Olivera Inđić (1981. Beograd), diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, smer slikarstvo, u klasi prof. Čedomira Vasića. Stvaralački istražuje u domenu crteža, fotografije, ilustracije, murala, pozorišta i kreativnom radu sa decom. Učestvovala je na mnogim kolektivnim i priredila više samostalnih izložbi u Aziji i Evropi (Pariz, Venecija, Istanbul, Berlin, Beč, Sanderlend, Kjoto). Jedan je od osnivača projekta Murales Senza Frontiere u Italiji i galerije Camera Obscura u Beogradu. 

Izložbu možete pogledti na linku https://vi.galerijabeograd.org/

Podeli vest