More 2.jpg
promo

promo

Umetnički program

MORE KAO VEČITA I NEPRESUŠNA INSPIRACIJA! Nova besplatna izložba u KvArt galeriji u Beograda na vodi

15.07.2022.

MORE KAO VEČITA I NEPRESUŠNA INSPIRACIJA! Nova besplatna izložba u KvArt galeriji u Beograda na vodi
Veličina Slova

Izložba „More“ umetnika Stjepana Jukića biće otvorena u utorak, 19. jula, u 20 časova u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu Galerije. Slike i svetlosne instalacije iz nekoliko umetnikovih stvaralačkih faza objedinjene su morem kao inspiracijom.

Gde se održava

KvArt BW


Kada se održava

19 - 31. julaCena karte

Besplatno

„More” je peta izložba kustoskog projekta „Perspektiva 22”, koja predstavlja selekciju istoričarke umetnosti Ane Kršljanin i nastavak je godišnjeg izložbenog programa Galerije ŠTAB i KvArt BW.

Promenljivost je jedina prisutna konstanta Jukićevog stvaralaštva. Ključni elementi čijom upotrebom konstantno stvara drugačije, potpuno autentične radove su boja, pokret i svetlost. Autor je sklon minimalističkim izletima i postizanju neverovatne harmonije likovnih elemenata, tako da radovi poseduju snažnu emociju koja ih nadgrađuje prilično ličnim narativom. 

Ana Kršljanin, istoričarka umetnosti

 Stjepan Jukić je rođen 1990. godine u Klisu, gradiću iznad Splita, a diplomirao je na odseku za dizajn na Visokoj školi tržišnih komunikacija „Agora”.

Izložbu „More“ organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW, čime Belgrade Waterfront iznova potvrđuje status destinacije koja beogradskoj publici donosi autentične kulturne manifestacije.

Izložba će biti otvorena do 31. jula 2022. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz je slobodan.

Podeli vest