Mina Djordjevic Galerija DOB.jpg
Mina Đorđević
Galerija DOB

Mina Đorđević
Galerija DOB

Umetnički program

AUTORKA PRIČA PRIČU INDIVIDUACIJE DUŠE U ŽENSKOM BIĆU! Nova serija slika i skulptura ispričana o unutrašnjoj borbi

26.07.2022.

AUTORKA PRIČA PRIČU INDIVIDUACIJE DUŠE U ŽENSKOM BIĆU! Nova serija slika i skulptura ispričana o unutrašnjoj borbi
Veličina Slova

Nova izložba umetnice Mine Đorđević u Galeriji Doma omladine Beograda, čije svečano otvaranje je zakazno za 26. jul sa početkom u 19 časova, ali će izložba trajati sve do 7. avgusta.

Gde se održava

Galerija DOB


Kada se održava

26. jul - 07. avgusta


Grupa radova ““F.O._No.1” je, kroz seriju slika i skulptura, ispričana priča o unutrašnjoj borbi za uspostavljanjem ravnoteže između ideala ideje ‘ženstvenosti’ i prihvatanja lepote istinite prirode ženstva.

Fluidnost i ritam forme likovnog izraza daju nam prirodan tok finalnog stanja prikaza u delima nakon ekspanzije izazvane negativnom sugestijom spoljnih uticaja kojom se čita atmosfera dijaloga između likova/oblika. Isti ti likovi kao glavni akteri u navedenim likovnim medijima preko dvodimenzionalnih akvarela, prelaze u trodimenzionalni oblik/skulpturu. Upravo onako kao što ljudska svest i emocije prelaze iz apstraktne misli u materijalno, fizičko stanje, pa nam tako daju potrebnu i očekivanu opipljivost i prisutnost u prostoru galerije.

Autorka kroz likovni medij akvarela i skulptura, tiho sugestivnim formama, priča priču individuacije Duše u ženskom biću. U njenom punom sjaju i apsolutnom mraku.

Sazrevajući tokom ovog bolnog i veličanstvenog procesa mi rastemo i srastamo sa sopstvenim ranama i iskustvima, kidajući od sebe delove koje ne želimo, ostavljajući za sobom tragove i ožiljke koji nas definišu i čine nas- nama.

Posebno se obraća pažnja na izraz senzibiliteta koji u sebi nosi osetljivost i ranjivost- kvalitete koje moderno društvo, neinteligentno, a surovo, percipira kao sinonime slabosti.

Izlozba - Mina Đorđević Galerija DOB.jpg
promo DOB

 Mina Đorđević, rođena je u Beogradu 1985. Završila je srednje strukovne studije tekstilne tehnologije u Školi za dizajn u Beogradu, nakon čega upisuje FPU odsek scenografije. Ekspertizu scenografa stekla je na televizijskim, filmskim i muzičkim projektima (TV serije, filmovi i muzički spotovi). Od 2008. edukuje se i bavi grafičkim dizajnom, digitalnim 3D modelovanjem i prostornim oblikovanjem (prostorne instalacije i skulpture).

Podeli vest