dubcek-maturantky.jpg
Aleksander Dubček
promo

Aleksander Dubček
promo

Umetnički program

ALEKSANDER DUBČEK – HUMANISTA, DEMOKRAT, EVROPLJANIN! Izložba u Galeriji `73

26.07.2022.

ALEKSANDER DUBČEK – HUMANISTA, DEMOKRAT, EVROPLJANIN! Izložba u Galeriji `73
Veličina Slova

U čast prvog sekretara Komunističke partije Čehoslovačke, u četvrtak 28. jula sa početkom u 19 časova u Galeriji`73, biće otvorena izložba „Aleksander Dubček – humanista, demokrat, Evropljanin” koja će trajati sve do 6. avgusta.

Gde se održava

Galerija `73


Kada se održava

28. jula do 06. avgusta


Prilikom otvaranja izložbe “Aleksander Dubček – humanista, demokrat, Evropljanin” čiji su autori prof. Ivan Laluha (prof. Ivan Laluha), doc. Pavol Polak (doc. Pavol Pollák) i dr Jozef Škulteti (JUDr. Jozef Škultéty) biće održana i promocija knjige:„Aleksandar Dupček iz pogleda svetskih političara i ličnosti“. (Alexander Dubček z pohľadu celosvetovýč politikov a osobností).

Na otvaranju izložbe i promocije knjige će govoriti: Mirela Pudar, direktorka Galerije `73,  Kristijan Obšust, pomoćnik direktora Arhiva Vojvodine, Jozef Škulteti, predsednik Udruženja Slovačkih velikana.

Izložba se organizuje u saradnji sa Udruženjem Slovačkih velikana (Slovačka Republika) i Arhivom Vojvodine (Novi Sad). Udruženje slovačkih velikana je građansko i nevladino udruženje koje se, u skladu sa temeljima slovačkog nacionalnog identiteta, bazira na istraživanju i popularizaciji tema vezanih za tri velikana slovačke nacije – Ljudovita Štura, Milana Rastislava Štefanika i Aleksandera Dubčeka u savremenom društvenom kontekstu. 

Podeli vest