Filip_Ristic_04.jpg
promo

promo

Umetnički program

BOGAT KOLORIT I NEFIGURATIVNI PRIZORI: Filip Ristić predstavlja samostalnu izložbu koja budi snažne emocije

02.08.2022.

BOGAT KOLORIT I NEFIGURATIVNI PRIZORI: Filip Ristić predstavlja samostalnu izložbu koja budi snažne emocije
Veličina Slova

U galeriji DivArt večeras u 19 časova biće otvorena samostalna izložba pod nazivom „Proces”, akademskog slikara Filipa Ristića. Štafelajne slike - ulja na platnu bogatog kolorita ostvarena su u domenu apstrakcije.

Gde se održava

DivArt


Kada se održava

2. do 12. avgusta


Filip Ristić slika širokim i odlučnim potezom, a slojevi boje stvaraju nefigurativne prizore. Asocijativnim pristupom slikar pronalazi ravotežu svojih unutršnjih doživljaja. Emocije su takođe velika inspiracija umetnika koje preko svojih slika prenosi na posmatrača, koji pred ovim platnima ne ostaje ravnodušan. Marina Radosavljević, istoričar umetnosti u tekstu kataloga o Ristićevoj izložbi navodi: „Umetnost Filipa Ristića je emotivna, sastavljena od širokog i odlučnog gesta. Njegove slike jesu slobodne zone duha na kojima Ristić ne opisuje, ne gubi se u detaljima, već sugeriše, puštajući gledaoca da rekonstruiše svoju viziju na podsticaj. Rezultati toga su radovi koji prenose kombinacije boja čas tonske, čas kontrasne prema emocijama koja ih oživljava.

Filip_Ristic_05.jpg
promo


Ristićeve slike su na liniji apstrakcije i asocijacije, on ne slika ono što vidi, nego ono što sâm prepoznaje „kao jedini mogući odgovor na apsurd nove hologramske stvarnosti“. Umetnički proces viđen kao nužan čin direktnog izražavanja sebe, svoje slobode i autentičnosti iznedrio je umetnika koji teži da transformiše veliku energiju sadašnjosti.“

Podeli vest