Izlozba_BeogradGradUKomeStvaram_2022_ePozivnica.jpg
promo

promo

Umetnički program

ZAVIRITE KROZ VRATA UMETNOSTI ZA KOJA NISTE ZNALI DA POSTOJE! Deveta po redu izložba "BeoGrad u kome stvaram"

30.08.2022.

ZAVIRITE KROZ VRATA UMETNOSTI ZA KOJA NISTE ZNALI DA POSTOJE! Deveta po redu izložba "BeoGrad u kome stvaram"
Veličina Slova

Već devetu godinu izložba "BeoGrad u kome stvaram" okuplja umetnike koji šalju različite poruke putem svojih dela. Slobodni, kreativni i inspirativni , u svetu u kome živimo, otvaramo nova vrata kroz koja će zaviriti i oni koji nisu znali da ona postoje. Izložbu možete posetiti od 2. septembra u Maloj galeriji Doma vojske Srbije.

Gde se održava

Mala galerija Doma vojske Srbije


Kada se održava

2 - 24. septembra


Na poziv autorke izložbe "BeoGrad u kome stvaram", Marine Milovanović-Kušić se odazvalo 148 umetnika sa 286 radova. Posao članova Žirija je bio zaista zahtevan, jer je trebalo napraviti selekciju eksponata koji će činiti skladnu celinu u kamernom prostoru Male galerije Doma vojske Srbije. Na ovogodišnjoj postavci svoja umetnička dela (slike, grafike, fotografije, mozaici, ilustracije, modni detalji, skulpture, unikatni tekstil, ikone, instalacije…) svih grana primenjenih i likovnih umetnosti će izložiti 88 umetnika. Publika i stručna javnost će i ovoga puta imati uvid u kom pravcu ide savremena umetnost kolega koji stvaraju i pronalaze inspiraciju u Beogradu. Specifičnost ove postavke, zbog koje je iz godine u godinu sve više zainteresovanih umetnika za učešće je u raznorodnosti tehnika, motiva, likovnih disciplina i formata radova umetnika različitih generacija, poetika i autorskih rukopisa.

82b KATARINA ANDJELKOVIC  Konstruisanje dijaloga.jpg
Konstruisanje dijaloga
Katarina Anđelković

Menjajući percepciju gledaoca, rušeći predrasude, dajući nova rešenja, podižući svest o važnim temama, oplemenjujući, intrigirajući, iznenadjujući, umetnik vam pruža jedinstvenu mogućnost da zavirite u njegovu dušu. Neopterećena ograničenjima u tematskom smislu, likovnom izrazu i tehnikama, izložba daje slobodu umetnicima bez ograničenja, što je osnov za nastanak umetničkog dela. U ovogodišnjoj izložbi činiće radovi već poznatih autora, kao i u radovima mladih autora kojima ova izložba pruža korak ka afirmaciji njihove umetnosti. 

1. Miloš Šarić, SUSRET, vareno gvožđe, 37x40x40 cm, 2022, 100.000 rsd.JPG
Susret, vatreno gvožđe, 37x40x40 cm, 2022
Miloš Šarić

Marina Milovanović Kušić, rođena u Beogradu, diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna 1994. godine. Od 1995. je član ULUPUDS-a. Do danas imala je preko 200 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, a samostalnih izložbi i autorskih projkata preko dvadeset. Dobitnica je više nagrada za rad u oblasti umetnosti, kulture, dizajna i pedagoškog rada. Izložbu BeoGrad u kome stvaram organizuje od 2014. godine u kontinuitetu, sa ciljem da okupi umetnike koji imaju dodirnu tačku sa našom prestonicom.

Izložba traje do 24. septembra. 

Podeli vest