Sirena, 105 x72 cm, ulje na kartonu, 1993, Predrag Milićević Barbarien.jpg
Sirena, 105 x72 cm, ulje na kartonu, 1993.
Predrag Milićević Barbarien

Sirena, 105 x72 cm, ulje na kartonu, 1993.
Predrag Milićević Barbarien

Umetnički program

OBRIS DUŠE U KANDŽAMA ŽIVOTNOG APSURDA I SAMOTERAPIJA U SLIKARSKOM ČINU! Izložba Barberiena u KvArt BW

01.09.2022.

OBRIS DUŠE U KANDŽAMA ŽIVOTNOG APSURDA I SAMOTERAPIJA U SLIKARSKOM ČINU! Izložba Barberiena u KvArt BW
Veličina Slova

Izložba Od sumraka do svitanja 22 umetnika Predraga Milićevića biće otvorena u petak, 2. septembra u 20 časova u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu Galerije. Posetioci će imati priliku da vide reprezentativna ostvarenja Predraga Milićevića Barbariena, koja obuhvataju period od 1992. do 2013. godine.

Gde se održava

Galerija KvArt BW


Kada se održava

2 - 24. septembra


Svojom infantilnom voljom za moći nad okolinom, svojom znatiželjom, Barbarien se, slikajući, oslobađao osećaja inferiornosti. Svoje agonije pretvarao je u divlji kolorit i intenzivne kompozicijske zaplete u snažnom zamahu širokih poteza. Njegova originalna, ekspresivna dela predstavljaju obris duše u kandžama životnog apsurda, samoterapiju u slikarskom činu, koja je transformisana u osobenu estetiku.

Predrag Milićević Barbarien.jpg
Predrag Milićević Barbarien
promo

 Predrag Milićević je rođen 1963. godine, a prve slike naslikao je na tapetama svog stana krajem 80-ih, potpisavši se spontano pseudonimom „Barbarien”. Izlagao je samostalno i grupno na preko dve stotine izložbi u zemlji i inostranstvu. Bio je član ULUS-a. Tokom svoje umetničke karijere stekao je dva Posebna priznanja za izložena dela na 11. i 12. bijenalu, a na 13. bijenalu, 2007. godine dobio je i Veliku nagradu bijenala. Preminuo je 2013. godine.

Radovi Predraga Milićevića biće predstavljeni u okviru izložbe Od sumraka do svitanja 22, koju organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW, čime Belgrade Waterfront još jednom potvrđuje status destinacije koja beogradskoj publici donosi autentične kulturne manifestacije.

Izložba će biti otvorena do 20. septembra 2022. godine, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz je slobodan.

Podeli vest