image2.jpeg
promo

promo

Umetnički program

SVAKI PREDMET NOSI SKRIVENU PORUKU, RUKOM ISPISANU REČ, CRTEŽ! Izložba Prozir u Maloj galeriji ULUPUDS-a

06.09.2022.

SVAKI PREDMET NOSI SKRIVENU PORUKU, RUKOM ISPISANU REČ, CRTEŽ! Izložba Prozir u Maloj galeriji ULUPUDS-a
Veličina Slova

Multimedijalna umetnica, Željka Mićanović Miljković, predstaviće svoj poslednji rad na izložbi “Prozir” u Maloj galeriji ULUPUDS-a od 15. do 23. septembra 2022. godine. Na izložbi “Prozir” će biti prikazani radovi na ručno rađenom akvarel i japanskom papiru kao i radovi na porcelanu.

Gde se održava

Mala galerija ULUPUDS-a


Kada se održava

15 - 23. septembra


Izložba prikazuje Željkine radove na papiru i porcelanu. Poput mesta na kome se galerija nalazi, tako i ova izložba spaja različite puteve u umetničkom izrazu. Na naizgled drugačijim površinama, Željka stvara autentični svet kroz prikaze, prizore i prozire crpeći snagu i razigranost iz sveta detinjstva. 
Različite strukture, ručno rađeni papir, raznobojne niti i tanana stvorenja pomažu da taj svet iznova oživimo i radujemo mu se.

image0-2.jpeg
promo

Postavku čine lavirani crteži velikih i manjih formata na Arčes i Hahnemühle ručno rađenim akvarel papirima kao i na japanskim papirima. Kombinovanom tehnikom akvarela, tuševa, akrilnih boja, kolaža i prošivanja postiže se prozračnost i slojevitost. Na izložbi se susrećemo i sa porcelanskim objektima, koji svojom belinom, tananošću i lakom nepravilnošću podsećaju na upravo gore pomenuti ručno rađeni papir.

01A960D3-AC81-442F-A508-C071A7A9579F.JPG
promo

 ’’Svaki predmet nosi skrivenu poruku, rukom ispisanu reč, crtež. Zajedno čine jednu uvezanu priču povezanu nitima u pastelnim bojama, promaljajući se stidljivo poput sunca u zoru’’ – kaže Željka.

Otvaranje je u četvrtak 15.septembra 2022. godine u 19.00 časova.

Podeli vest