HIISHII_PR_FOTO_0032 JPG.JPG
Hiishii promo

Hiishii promo

Umetnički program

ZA 13 GODINA OBIŠLI SU 50 ZEMALJA! Nesvakidašnja izložba u Silosima

08.09.2022.

ZA 13 GODINA OBIŠLI SU 50 ZEMALJA! Nesvakidašnja izložba u Silosima
Veličina Slova

Fotografski par Katarina Batuta Višekruna i Uroš Višekruna, poznatiji kao Hiišii studio, koji poput dvojca bez kormilara, već više od jedne decenije hrabro istražuju razne krajeve sveta, od 23. septembra u Silosima na Dorćolu predstavljaju jedinstvenu izložbu fotografija – Add Horizons. Izložba traje do 6.oktobra.

Gde se održava

Silosi


Kada se održava

23. septembar - 6. oktobar


U potrazi za jedinstvenim doživljajima koje pretvaraju u većne piksele fotografija, njihove fotografije su preplavaljene adrenalinom izazvanim putovanjima koja izgledaju kao da nemaju ni početak ni kraj. Ovoga puta oni vas vode na 11 neverovatnih destinacija i kroz svoju verziju sveta pozivaju publiku da zakorači u sasvim novu dimenziju doživaljaja prirode i putovanja, bez bojazni da će bilo šta loše da vam se desi, osim što možete ostati bez daha.

HIISHII_PR_FOTO_0031 .JPG
Hiishii promo

 Ovo nestvarno fotografsko iskustvo koje traje više od 15 godina sublimirano je na jednom mestu, pa ćete tako u samo jednom potezu moći da uživate u visoravni Tibeta, afričkim savanama, scenama u kojima dominiraju divlje životinje, pustinji Jordana, zanimljivim ljudima Burme, japanskoj mističnosti, kao i najskrivenijim mestima koja možda još niste uspeli da posetite u Srbiji. Beogradska publika će moći da ’’otputuje’’ na ovoj izložbi na brojne egzotične destinacije i doživi magiju koju ovaj dvojac stvara na svojim putovanjima više od 10 godina.

HIISHII_PR_FOTO_0011 .JPG
Hiishii promo

 Promatrajući njihov rad imate utisak da oni nikada ne miruju, uvek spremni da upere objektiv u sasvim nesvakidašnjim situacijama, stavljajući u prvi plan svoju nomadsku prirodu. Na taj način, imate priliku da uronite u uzburkani okean sadržaja koji reflektuje njihovu duboku intimu, promatrajući svet iz dve perspektive i ne razmišljajući mnogo koliko daleko mogu da se otisnu zarad besprekornog kadra. Njihovi horizonti postaju beskrajni prostor najrazličitjih senzacija koje na momente mogu i da uznemire, ali na onaj dobar način, kao kada stojite na ivici litice i gledate pravo u ambis. Njih dvoje se tako, bez sumnje, prepuštaju lepoti divljina i neistraženih predela što rezultira upečatljivim rezovima. Retkost je sresti ovakve autore koji uspevaju da pomire različite senzibilitete, koji se istovremeno prepliću i poput savršenog mozaika uklapaju u jednu ogromnu sliku koja vas na svaki način uporno inspiriše da u svim predalima pronađete onu najdalju tačku doživaljaja probijajući granice sopstvenog vidokruga.

HIISHII_PR_FOTO_0008 copy.JPG
Hiishii promo

Add horizons izložba je pogled na svet u četiri oka. Autori lutaju i traže momente za pamćenje. Imate jedinstvenu priliku da uhvatite svoj trenutak, jer svako vidi nešto drugačije. Njih dvoje, sasvim sigurno.
Poseban kuriozitet izložbe je činjenica da su fotografije rađene na velikim formatima i da svetle u mraku, te će ovo putovanje biti po svemu jedinstveno, a posetiocima će pružiti nezaboravni vizuelni doživljaj. Kako sami kažu, njihov ceo život je jedna velika avantura i u proteklih 13 godina zajedno su obišli preko 50 zemalja odakle donose najzanimljivije trenutke i mesta zabeležene na kameri.

HIISHII_PR_FOTO_0022 .JPG
Hiishii promo

 Hiišii studio čine Katarina Batuta Višerkuna i Uroš Višekruna koji još od studentskih dana sarađuju na zajedničkim projektima. Orjentisani pre svega na travel fotografiju visokih standarda, paralelno se bave i fotografisanjem ekstremnih sportova. Njihove fotografije prikazane su u mnogobrojnim publikacijama, lokalnim i stranim magazinima poput National Geo, Elle, Time Out, Harper's Bazaar, Elevate, Business & Luxury, kao i specijalizovanim časopisima za sport i putovanja.

Podeli vest