mejl.jpg
promo

promo

Umetnički program

UMETNOST, KOŠARKA I POP KULTURA U JEDNOM: Izložba „Razloga nemam, al' opet sam spreman" na Kolarcu spaja suprotnosti

19.09.2022.

UMETNOST, KOŠARKA I POP KULTURA U JEDNOM: Izložba „Razloga nemam, al' opet sam spreman" na Kolarcu spaja suprotnosti
Veličina Slova

U Likovnoj galeriji Kolarčeve zadužbine u utorak, 20. septembra u 20 časova biće otvorena izložba „Razloga nemam, al' opet sam spreman" Predraga Terzića.

Gde se održava

Likovna galerija Kolarčeve zadužbine


Kada se održava

20. septembar u 20 časova


Radovi su nastajali tokom 2019. godine do danas, a u sebi sadrže segmente iz sporta (košarke), umetnosti i popularne kulture. Tokom rada na akvarelima, umetnik je pokušao da istražuje momente sa košarkaških utakmica, kasnije da ih spaja sa određenim segmentima iz istorije umetnosti kao i trenucima koji se izdvajaju iz protoka vremena.

"Većina akvarela su zapisi iz svakodnevnice koja nas okružuje sa uplivom novonastalih aktuelnih događanja. Kroz radove razmatram na koji način se može objasniti/razumeti današnje okruženje i kako se može uvideti protok vremena i prostora; pitamo se o vremenu i prostoru u eri digitalnog okruženja i ubrzanja, kako se snalazimo i na koji način se držimo određenih formi, a koje se neminovno menja pri svakom novom talasu. U totalnom obilju senzacija kojima smo okruženi pitamo se i kako pronaći određenu informaciju koja nas može dovesti do zdravog razuma i time se spasti od privremenosti. Sva ova pitanja koja se postavljaju daju nam novo osećanje da sve što se dešava nekako lebdi, bez istorijskog određenja, konceptualne definicije i kritičkog prosuđivanja. Takva vrsta paradigme je mesto za delovanje i traženje mogućeg izlaza ili odgovora na postojeće stanje", objašnjava autor izložbe. 

Izložba će biti otvorena do 8.10.2022. radnim danima od 10 do 20, subotom od 10 do 16 časova.

Podeli vest