CAR_8516.JPG
promo

promo

Umetnički program

SPEKTAKULARNA IZLOŽBA OTVORENA U SILOSIMA: fotografski duo autor je nesvakidašnje postavke

26.09.2022.

SPEKTAKULARNA IZLOŽBA OTVORENA U SILOSIMA: fotografski duo autor je nesvakidašnje postavke
Veličina Slova

Fotografski par, Katarina Batuta Višekruna i Uroš Višekruna, poznatiji kao HIISHII studio, otvorili su izložbu fotografija ’’’Add Horizons’’ u Silosima.

Gde se održava

Silosi, Beograd


Kada se održava

25. septembar - 3. oktobar


Otvaranje ove izložbe biće zapamćeno po velikom broju posetilaca - njihovih prijatelja, kolega, poštovaoca njihovog rada i medija, ali i postavci koja je postavila nove standarde i oduševila sve prisutne. Izložba predstavlja deceniju njihovog rada, putovanja i istraživanja na polju fotografije.

Nesvakidašnja i jedinstvena postavka u zamračenom prostoru Silosa, gde samo fotografije svetle u mraku, još jednom je pokazala da ovaj dvojac u svakom smislu pomera granice. Fotografije su štampane na posebnom platnu, tako da svetlo prolazi kroz sve fotografije i obasjava, prikazujući sve boje, detalje, kontraste i prizore. Izložbu, koja predstavlja važan presek njihovog celokupnog opusa, čine 33 fotografije sa 11 neverovatnih destinacija, koje publiku pozivaju da zakorači u sasvim novu dimenziju doživaljaja prirode i putovanja. Fotografije afričkih savana, divljih životinja, pustinji Jordana, autentičnih ljudi Burme, mističnog Japana, i nestvarnih prirodnih scenografija Islanda, naprosto oduzimaju dah.

Katarina i Uroš su posvećeni autori koji uspevaju da pomire različite senzibilitete, lutaju i traže momente za pamćenje. Do 3.oktobra imate jedinstvenu priliku da na izložbi ’’Add Horizons’’ uhvatite svoj trenutak, jer svako vidi nešto drugačije.

Podeli vest