Tanja Ličina Obris stvarnosti-beskrajna ravnoteža.jpeg
Tanja Ličina, Obris stvarnosti - beskrajna ravnoteža
promo

Tanja Ličina, Obris stvarnosti - beskrajna ravnoteža
promo

Umetnički program

MALI FORMAT, BOGAT I RAZNOVRSTAN: Tradicionalna izložba galerije Singidunum

02.12.2022.

MALI FORMAT, BOGAT I RAZNOVRSTAN: Tradicionalna izložba galerije Singidunum
Veličina Slova

Izložba "Mali format 2022" slikarsko-grafičke sekcije ULUPUDS-a biće otvorena u galeriji Singidunum 5. decembra u 19 časova.

Gde se održava

Galerija Singidunum


Kada se održava

5. decembar u 19 časova


"Pluralizam umetničkih ideja i viđenja, raznolike tehnike, stremljenja i poetike - predstavljene su publici kroz dobro poznatu koncepciju promovisanja aktuelnog stvaralaštva Srbije - Mali format - slikarsko-grafičke sekcije ULUPUDS-a. Promišljenim odabirom žirija, selektovano je 45 reprezentativnih autora, različitih generacija, sa isto toliko radova malih formata (25h25cm). Jedinstvenom postavkom objedinjene su sve slikarske, grafičke i crtačke tehnike - akvarel, ulje, akril, kolaž, mozaik, digitalna grafika, kao i olovka i tuš na papiru, jer su umetnici predstavnici svih sekcija ULUPUDS-a.

Tradicionalna, revijalna izložba sintetizuje širok spektar tema kojima su zaokupljeni savremeni umetnici zastupljeni na ovoj izložbi, i kreće se od figurativnog do apstraktnog i semantičkog. U fokusu su portreti i realni i asocijativni pejsaži, a poseban akcenat postavke Mali format je na mozaiku - od klasičnih viđenja do modernih formi. Karakteristika svakog od predstavljenih dela su atraktivnost i originalnost - kao specifične refleksije vremena.", navela je u katalogu Maja Živanović, likovni kritičar.  

Izložba je tokom godine prikazana u osam gradova u Srbiji. 

Podeli vest