B8444m388 200x170.jpg
Klemon Bedel

Klemon Bedel

Umetnički program

SVET JE MNOGO PUTA PRE VEĆ DOSTIGAO SMAK! Nova izložba Blistavo poput kraja sveta u galeriji Hestia

15.12.2022.

SVET JE MNOGO PUTA PRE VEĆ DOSTIGAO SMAK! Nova izložba Blistavo poput kraja sveta u galeriji Hestia
Veličina Slova

Galerija i umetnička rezidencija Hestia predstavlja izložbu radova francuskog umetnika Klemon Bedela, pod nazivom ’’Blistavo poput kraja sveta’’, koja će biti postavljena u periodu od 17. decembra 2022. do 26. februara 2023. godine.

Gde se održava

Galerija Hestia


Kada se održava

17. decembar - 26. februar


Izložbu ’’Blistvo poput kraja sveta’’ čine slike, rađene u tehnici ulja na platnu, intenzivnog kolorita. Klemon Bedel kroz svoju umetnost podseća da živimo u nemogućoj sadašnjosti - u prelomljenom dobu, u svetu zaposednutom pretnjom izumiranja. Njegove slike nude vibrantne scene više od ljudskih težnji da ostanemo živi. Pomeranja koje prikazuje su šapat brojnih prošlosti i onoga što tek dolazi. Posmatrano kroz prizmu njegovih platana - svet je mnogo puta pre već dostigao smak.

Bedelove slike pristupaju ovom problemu nudeći vizuelni podsetnik na prikrivena uređenja otpornosti prirode. Njegova praksa nadilazi stalnu salvu poruka u kojima se od nas traži da zaboravimo – to jest, da dozvolimo nekolicini privatnih vlasnika i javnih službi sa očima usredsređenim na kratkoročne dobitke da se pretvaraju da devastacija životne sredine ne postoji.

Grandiozna krivica to neće učiniti, treba da naučimo posmatrajući direktno ono za šta smo do sada bili zaslepljeni.

B844439mk3 130x97.jpg
Klemon Bedel

Izložba ’’Blistavo poput kraja sveta’’ biće otvorena sve do 26. februara 2023., godine, a kako nalaže praksa Hestia galerije, izložba će imati i svoje prateće programe. Klemon Bedel će boraviti u Beogradu prvih nekoliko dana trajanja izložbe, odnosno sve do 24. decembra.

Klemon Bedel je umetnik koji dolazi iz francuskog grada Miluz. Završio je master studije na Ecole Nationale Superieure d’Art de Nanci 2017. godine. Klemon je i od 2016. do 2020. godine živeo i radio u Beogradu. Tokom boravka u Srbiji razvio je i snažnu vezanost za estetiku i suštinu brutalističke arhitekture.

Clement za slanje.jpg
Klemon Bedel

On se gotovo isključivo bavi slikarstvom, sklapajući hibridne elemente u pokušaju da dotakne taj bezvremenski trenutak smirenosti, punoće i tišine odmah nakon kraja, a odatle i budućnost ne tako izgubljenu, već nanovo rođenu uz prisustvo organskih oblika izvedenih iz prirode.

Galerija Hestia nalazi se na adresi Topličin venac 14/9.
Radno vreme od četvrtka do nedelje od 12 do 18 časova

Podeli vest