poziv na izložbu Unity in Diversity-1 za web.jpg
promo

promo

Umetnički program

FOTOGRAFIJOM I PERFORMANSOM U OTKRIVANJU LIČNOSTI: Otvara se srpsko-nemačka izložba u Bazi kulturnih zbivanja

09.01.2023.

FOTOGRAFIJOM I PERFORMANSOM U OTKRIVANJU LIČNOSTI: Otvara se srpsko-nemačka izložba u Bazi kulturnih zbivanja
Veličina Slova

Izložba Unity in diversity je jedinstveni nemačko-srpski projekat u kojem dva fotografa, Beba Ilić i Ana Todorović, istražuju značenje bliskosti zajedno sa modelom Iskrom Drašković.

Gde se održava

Baza kulturnih zbivanja


Kada se održava

21. januar u 18 časova


Kroz fotografiju i performans, tri umetnice će se ujediniti u svojoj želji za unifikacijom i solidarnošću, i pokušati da otkriju što zapravo leži iza nečije persone. Cilj ove manifestacije jeste umrežavanje mladih stvaralaca, razmena ideja, kao i postavljanje temelja za buduću saradnju srpskih umetnika i Evropskog parlamenta. Ovo je prva izložba Bebe Ilić u Srbiji, te će publika imati priliku da razgovara sa njom, pozira, i samim time postane deo njenog rada.

Beba Ilić je fotograf srpko-grčkog porekla, rođena u Nemačkoj. Njen projekat #pogledajte premijerno je izložen u galeriji Kooperative K (čiji je ona član) u Hagenu pre pet godina, i od tada je proputovao celu Nemačku. Ova serija fotografija predstavlja kolekciju portreta sa zanimljivim detaljem - duplom ekspozicijom ruku koje prekrivaju lice kao simbol povezanosti koja prevazilazi razlike. 

Ana Todorović živi u Beogradu i bavi se budoar fotografijom. Ovaj tip fotografije kombinuje lepu umetnost, glamur i portret fotografiju, na taj način prikazujući intimnu stranu običnih ljudi koja bez objektiva kamere retko dolazi do izražaja.

Iskra Drašković, fitnes instruktorka i model, pozirala je za Anine najnovije serijale fotografija koje ističu elegantnu stranu erotske fotografije. Ove dve umetnice žele da zajedničkim snagama inspirišu žene i pomognu im da pronađu sopstvenu interpretaciju ženstvenosti, senzualnosti, kao i da zavole svoje telo.

Podeli vest