Angelina Krstic_Ja i Ja,_2022, kombinovana tehnika (vez, heklanje),_4x4x3 m (1).jpg
Anglina Krstić, kombinovana tehnika, vez i heklanje
promo

Anglina Krstić, kombinovana tehnika, vez i heklanje
promo

Umetnički program

SPOJ LIKOVNIH I ČISTO DIZAJNERSKIH RADOVA: Izložba studenata generacije Univerziteta umetnosti produžena do 27. januara

23.01.2023.

SPOJ LIKOVNIH I ČISTO DIZAJNERSKIH RADOVA: Izložba studenata generacije Univerziteta umetnosti produžena do 27. januara
Veličina Slova

Izložba radova studenata generacije Univerziteta umetnosti u Beogradu za školsku 2021/22. godinu, Dragane Lukić (FLU) i Angeline Krstić (FPU), koja se održava u Galeriji FLU (Knez Mihailova 53) je produžena i trajaće do 27. januara 2023. godine.

Gde se održava

Galerija FLU


Kada se održava

27. januar


"Čime se dizajner tekstila bavi?“ bilo je najčešće postavljeno pitanje ne samo u toku neobavezne konverzacije sa novim ljudima, već je neretko dolazilo i od strane prijatelja i članova porodice. Nažalost, tada nisam imala dovoljno iskustva ni spoznaje, ali da imam priliku da se vratim u svaku od situacija, moj idealan odgovor bi glasio: ,,Tekstil je poput golog drveta na jesenjem vetru. Svaka grana ima grančice, a grančice još sitnije grančice. Sve one egzistiraju samostalno, nezavisno... sve dok ne dune vetar. Tada kreću da se kovitlaju i međusobno prepliću stvarajući beskonačnost novih odnosa, kompozicija. Tad nastaje mnoštvo ritmova koji se konstantno menjaju pred našim očima.“, rekla je Angelina Krstić povodom ove izložbe. 

Njena je težnja bila da ovom izložbom predstavi tekstil svakom čoveku, na šta se neka dela odnose, dok su druga usmerena na preispitivanje ličnosti autora.  

Angelina Krstić je rođena 1999. godine u Sremskoj Mitrovici. Godine 2018. završava sa odličnim uspehom Mitrovačku gimnaziju (društveno-jezički smer) i upisuje osnovne studije na Fakultetu primenjenih umetnosti,u Beogradu – smer dizajna, koje završava 2022. godine sa izuzetno visokim prosekom ocena (10,00). Trenutno je studentkinja master akademskih studija na istom smeru. Učestovala je u različitim kolonijama, izložbama i projektima, na kojima je i nagrađivana, poput ,,Diplome“, završne izložbe studenata Fakulteta primenjenih umetnosti, Muzej primenjenih umetnosti, Beograd  i drugih. 

Dragana Lukić je umetnica kojoj umetnost ne služi za sticanje i potvrdu društvenog statusa, već za konfiguraciju ontološkog određenja u realnom vremenu. Za Draganu možemo reći da je studirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, ali ništa više od toga, jer možemo upasti u problem formalizma. Ovaj boravak se može jedino definisati nekim vremenskim okvirom; kako sama Dragana kaže – sve se može smestiti u neki vremenski okvir. Iz tog razloga njen rad jeste neprazan skup. Draganini radovi nisu grafike već grafički prikazi. Čak i leksički formalizovani skupovi pojmova ili vizuelnih sadržaja predstavljaju neku vrstu grafičkog prikaza, pre nego uređenu i sugestivnu leksički izraženu misao/smisao, napisao je povodom izložbe njen mentor, profesor Adam Pantić.  

Podeli vest