Topologija grupe e-pozivnica.jpg
promo

promo

Umetnički program

RADOVI, DEO DOKTORSKOG UMETNIČKOG PROJEKTA: Izložba Dunje Trutin u Galeriji FLU

30.01.2023.

RADOVI, DEO DOKTORSKOG UMETNIČKOG PROJEKTA: Izložba Dunje Trutin u Galeriji FLU
Veličina Slova

Izložba radova pod nazivom "Toplogija grupe" asistenta Fakulteta likovnih umetnosti Dunje Trutin biće otovrena 31. januara u Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti u 19 časova.

Gde se održava

Galerija FLU


Kada se održava

6. februar


Izložba predstavlja radove realizovane u okviru doktorskog umetničkog projekta Volumen interakcije; figurativno oblikovanje kao vid mapiranja socijalnih odnosa - instalacija u prostoru.

Dunja Trtin je diplomirala vajarstvo i završila master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2015. godine. Izlagala je na više grupnih i samostalnih izložbi. Učestvovala je u nekoliko internacionalnih umetničkih projekata, kao što su Beograd – Minhen 2013, Otkrivanje (ne)vidljivih gradovaBeograd – Lajpcig 2015. i 2016, izložba Između privatnog i javnog u Kući legata 2015. godine i izložba Transform u Zagrebu 2016. godine. Autor je nekoliko skulptura postavljenih u institucijama i javnim prostorima. Organizator je niza radionica i izložbi Umetničke intervencije koje okupljaju mlade umetnike. Posebno interesovanje vezano za pedagoški rad odnosi se na istraživanje dečjeg opažanja prostornih odnosa, kao i na razvijanje teorijsko-umetničkog pristupa u nastavi. Objavila je nekoliko radova u naučnim i stručnim časopisima, kao i kritičkih tekstova i prikaza izložbi.

Izložba se može pogledati do 6. februara 2023. godine.

Podeli vest