MedvediUCastProlecu (002) (1).jpg
promo

promo

Umetnički program

U ČAST PROLEĆU U BEOGRADU: Otvoren konkurs za desetu po redu međunarodnu izložbu koja će biti održana u UK Parobrod

03.02.2023.

U ČAST PROLEĆU U BEOGRADU: Otvoren konkurs za desetu po redu međunarodnu izložbu koja će biti održana u UK Parobrod
Veličina Slova

Umetničko udruženje ,,Medvedi" po deseti put poziva umetnike i umetničke grupe da učestvuju u još jednoj proslavi proleća!

Gde se održava

UK Parobrod


Kada se održava

20. februar


Umetnička grupa Medvedi su neprofitabilna organizacija koja od 2011. godine poziva umetnike, umetničke grupe i timove u obeležavanju svima nam dragog proleća! Naime, postoji jedno lepo narodno verovanje o trajanju zime, odnosno o početku proleća. Tu se upravo i spominje medved, a veruje se i da od njega sve zavisi: ako se prilikom prvog izlaska iz zimskog sna medved uplaši svoje senke i vrati u pećinu, zima će potrajati još neko vreme. Ako se pak ne vrati, to je jasan znak da je zimi kraj i da su lepi dani na pomolu!

,,Medvedi - u čast proleću!” pokret je do sada obeležavao početak ovog godišnjeg doba sa jasnom porukom o neprikosnovenoj borbi protiv pasivnosti i letargije lokalne kulturne scene u više galerija u Beogradu: Ventil, KC Grad, galerija Štab, Muzej grada Beograda, Ulična galerija, ali I Poligon u Ljubljani kao i u sklopu Budi festivala u Pančevu, a doček proleća 2023. je planiran u galeriji UK Parobrod u Beogradu. 

Na konkurs su i ove godine pozvani domaći i strani slikari, grafičari, vajari, ilustratori, fotografi, animatori, reditelji, konceptualni umetnici, industrijski dizajneri, kostimografi, scenografi, grafički dizajneri, arhitekte, strip majstori, dizajneri igračaka, kao i sve oni koji se bave bilo kojim vidom kreativnog stvaralaštva. 

Iz udruženja ističu da su ponostni na činjenicu da je u sklopu dosadašnjih otvorenih konkursa, pristizalo po preko 200 radova godišnje i to iz celog sveta. Tema, i ujedno jedino ograničenje konkursa, je kao i svake godine do sada bio MEDVED.

Konkurs je otovren do 20 februara. Više iformacija o uslovima konkursa može se dobiti putem imejla [email protected]

Podeli vest