Ivona Pleskonja, foto- Helga Goran.jpg
Ivona Pleskonja
Helga Goran

Ivona Pleskonja
Helga Goran

Umetnički program

BESPLATNA IZLOŽBA „STVARANJE SVETLA – NEŽNI SMO ROĐENI“! Ciklus radova velikih formata Ivone Pleskonje

14.02.2023.

BESPLATNA IZLOŽBA „STVARANJE SVETLA – NEŽNI SMO ROĐENI“! Ciklus radova velikih formata Ivone Pleskonje
Veličina Slova

Izložba „Stvaranje svetla – Nežni smo rođeni“ umetnice Ivone Pleskonje biće otvorena u ponedeljak, 13. februara, u Galeriji ŠTAB. Posetioci izložbe imaće priliku da vide najnoviji ciklus radova velikih formata Ivone Pleskonje, jedne od najznačajnijih autorki srednje generacije na našoj umetničkoj sceni.

Gde se održava

Galerija Štab


Kada se održava

13. februar - 2. mart


Posetioci izložbe imaće priliku da vide najnoviji ciklus radova velikih formata Ivone Pleskonje, jedne od najznačajnijih autorki srednje generacije na našoj umetničkoj sceni. Njeni radovi će u Galeriji ŠTAB prvi put biti predstavljeni javnosti. Likovi prikazani na radovima egzistiraju kao alegorije – oni su iskaz različitih mitova, legendi, duhovnosti koja oblikuje narativ o nastanku čoveka i njegovom odnosu prema metafizičkom.

safe zona-01.jpg
promo

Ivona Pleskonja je rođena 1974. godine u Beogradu. Diplomirala je na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu 1998. godine. Na istom smeru je i doktorirala 2017. Član je ULUS-a sa statusom slobodnog umetnika od 1998 godine. Priredila je preko 20 samostalnih izložbi i učestvovala na preko 60 kolektivnih.

Radovi Ivone Pleskonje biće predstavljeni u okviru izložbe „Stvaranje svetla – Nežni smo rođeni“, koju organizuje Galerija ŠTAB, čime Belgrade Waterfront podržava različite kulturne i umetničke manifestacije, nastojeći da umetnicima pruži priliku da pokažu svoj raskošni talenat.

Izložba „Stvaranje svetla – Nežni smo rođeni“ biće otvorena do 2. marta 2023. godine, a radno vreme Galerije ŠTAB je svakog dana od 10 do 21 čas. Ulaz na izložbu je slobodan.

Podeli vest