DA...ODLAZIM.jpg
Aleksandar Radoš

Aleksandar Radoš

Umetnički program

IZLOŽBA ANALOGNE I DIGITALNE FOTOGRAFIJE U GALERIJI 73! Koncept izloženih fotografija na zapažanju dve generacije

22.02.2023.

IZLOŽBA ANALOGNE I DIGITALNE FOTOGRAFIJE U GALERIJI 73! Koncept izloženih fotografija na zapažanju dve generacije
Veličina Slova

Izložba fotografija „Otac i sin“, Stojana (1922-1999) i Aleksandra Radoša, biće svečano otvorena u četvrtak 23. februara u 19 časova u Galeriji `73.

Gde se održava

Galerija `73


Kada se održava

23. februar - 7. mart


Koncept izloženih fotografija je zasnovan na zapažanju dve generacije – beleženju različitih života ljudi, socijalnih razlikam, etike i estetike posmatranja i osmatranja i promišljanja. Višeznačnost izraza koja se jasno ogleda u bitnim razlikama i promenama načina življenja i doživljavanja vremena u dve generacije. Postavku čine analogne i digitalne fotografije.

Aleksandar Radoš rođen je 1960. godine u Beogradu. Školovanjem stekao zvanje dipl. ing. Od oca je nasledio sklonost ka fotografiji, a prilagođavanjem tehnološkom vremenu stekao veštine kojima pokušava da nadomesti prelaz iz analognog u digitalni svet današnjice. Izlagao je samostalno i grupno u više navrata u Srbiji i inostranstvu. Član je ULUPUDS-a. od 2000. Dobitnik brojnih nagrada: Srpske pravoslavne crkve, u dva navrata dobitnik Godišnje nagrada ULUPUDS-a, Zlatne nagrade Nacionalne revije Srbija za najboljeg fotografa Srbije, dobitik Zahvalnice manastira Vavedenje…

Izložba će trajati do 7. marta 2023. g.

Podeli vest