KOTOR.jpg
Kotor, digitalna grafika Tatjane trajković
promo

Kotor, digitalna grafika Tatjane trajković
promo

Umetnički program

DIGITALNA GRAFIKA KAO ODRAZ STVARALAŠTVA U SAGLASJU S PRIRODOM: Izložba Tatjane Trajković inspirisana je obalama

28.02.2023.

DIGITALNA GRAFIKA KAO ODRAZ STVARALAŠTVA U SAGLASJU S PRIRODOM: Izložba Tatjane Trajković inspirisana je obalama
Veličina Slova

IIzložba digitalnih grafika akademske umetnice Tatjane Trajković pod nazivom „Obale" biće postavnjena u Maloj galeriji ULUPUDS-a od 2. do 11. marta.

Gde se održava

Mala galerija ULUPUDS-a


Kada se održava

11. mart


Osluškujući sebe i stvarajući sopstvenu imaginarnu geografiju, beogradska umetnica Tatjana Trajković predstavlja se serijom digitalnih grafika na temu obala. Doticanja, susreti i prožimanja vode i zemlje, preneseni su u mikroprostore kamenja, vode, peska, zemlje, zelenila, nebeskog plavetnila i vegetacije. Grafikama je prethodio studiozan proces kombinovanja različitih likovnih tehnika: monotipije, kolaža, akvarela, suvog pastela i tuša, ponekad objedinjenih i na ručno pravljenim papirima.

U ciklusu koji je na granici realnog i apstraktnog i sublimiše životnu radost, crtež je važan element. Kombinujući beline i linije, Tatjana ostvaruje zanimljiva kompoziciona rešenja - naizgled sučeljenih površina, koloritski skladnih a akcentovanih zelenih i žutih tonova.

Stvaralaštvo u saglasju sa prirodom je za ovu umetnicu sofisticirana likovna igra koju pratimo i kroz detalje repetativnih gracilnih stabala. Drvca su u prvom planu i teže nebeskom i duhovnom a kamenčići su znamenja snage i postojanosti, navodi u tekstu kataloga izložbe likovni kritičar i novinar Maja Živanović.

Podeli vest