full HD.jpg
promo

promo

Umetnički program

FIGURATIVNE I ŽANR SCENE U SAVREMENOM UMETNIČKOM STVARALAŠTVU: Izložba „Predgrađa“ Mirona Mutaovića u KvArt BW

14.03.2023.

FIGURATIVNE I ŽANR SCENE U SAVREMENOM UMETNIČKOM STVARALAŠTVU: Izložba „Predgrađa“ Mirona Mutaovića u KvArt BW
Veličina Slova

Izložba „Predgrađa“ umetnika Mirona Mutaovića predstavljena je u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu Galerije i trajaće do 22. marta.

Gde se održava

KvArt BW


Kada se održava

22. mart


Beogradska publika ima priliku da na izložbi vidi pojedinačne figurativne, grupne i žanr-scene malih i srednjih formata. Ljudske figure, prikazi pejzaža, arhitektonskih celina na Mutaovićevim radovima sličniji su obrisima i senkama dalekih i nejasnih formi nego realističnim predstavama. Umetnik transponuje ono što je emocionalno, iskustveno i ljudsko – kroz naslućivanje sadržaja, ali i značenja predstava, posmatrač se susreće sa sopstvenim promišljanjima o istoriji, svakodnevici, slobodi.

Miron Mutaović je rođen 1973. godine. Diplomirao je 1997. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, dok je 1999. godine magistrirao na istom fakultetu. Jedan je od osnivača umetničke grupe KEROZIN, poznate po radu u Muzeju avijacije i po zapaženim izložbama. Od 1999. godine je član ULUS-a. Priredio je 23 samostalne izložbe i učestvovao na više od 100 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a od 2005. godine radi kao profesor na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Nišu.

Njegovi radovi biće predstavljeni u okviru izložbe „Predgrađe“ koju organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW, čime Belgrejd Voterfront nastoji da pruži prostor domaćim stvaraocima da se njihov glas čuje i da poruku koju nastoje da prenesu kroz svoja dela dopre do najšire ciljne publike.

Izložba će biti otvorena do 22. marta, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz na izložbu je slobodan.

Podeli vest