za mejl .jpg
promo

promo

Umetnički program

EMOCIJE I SENZACIJE NASLIKANE ČISTIM APSTRAKTNIM IZRAZOM: Izložba Đurđe Sivački otvorena na Kolarcu

13.04.2023.

EMOCIJE I SENZACIJE NASLIKANE ČISTIM APSTRAKTNIM IZRAZOM: Izložba Đurđe Sivački otvorena na Kolarcu
Veličina Slova

U Likovnoj galeriji Kolarčeve zadužbine u utorak, 11. aprila u 19 časova biće otvorena izložba „Sazvučja i veze" Đurđe Sivački.

Gde se održava

Likovna galerija Kolarčeve zadužbine


Kada se održava

6. maj


Umetnica nudi svoje intimne kružoke da nama i sebi pojasni svoj unutarnji svet i njegove stimulativne mehanizme. Uvodi nas u svoj dom emocija, senzacija, osećajnosti kako bi nam bilo lakše da doživimo i uživimo u njeno kao da je naše, da smo dobrodošli. Ako je apstrakcija slikarstvo u službi samog slikarstava, likovnosti i likovnih potencijala, onda je ovo slikarstvo intimističko, koje ne iziskuje figuru da ga osveži oplemeni, ispriča priču figure, već sve ono što je potisnuto ili istisnuto iz nje, navela je u saopštenju Mira Vujović, istoričar umetnosti, i dodala: 

- Nakon pomnog podslikavanja i islikavanja slike, Đurđa tačkanjem nanosi transparentni završni sloj. Nakon razigranih slojeva boje i promišljenih formi, ona pristupa repetitivnoj radnji koja njoj samoj daje smiraj, razrešenje, otkrovenje a slici intenzivniju dinamiku i ritmiku. Kroz nijansiranje sopstvene sentimentalnosti i likovne senzualnosti, a zatim i meditativnih ponavljanja, slikarstvo biva tkanje duhovnosti, emotivnosti i likovnosti.

Izložba će biti otvorena do 6. maja 2023. radnim danima od 10 do 20, subotom od 10 do 16 časova.

Podeli vest