Buđenje,2022,ulje na platnu, 70x70cm.jpg
Ivana Živić
promo

Ivana Živić
promo

Umetnički program

UMETNIČKI RADOVI PRIKAZUJU POVEZIVANJE ČOVEKA KROZ PRIZMU DVA RAZLIČITA POLA: „Reci DA“ – izložba slika i skulptura Ivane Živić i Petra Hranuelija

21.04.2023.

UMETNIČKI RADOVI PRIKAZUJU POVEZIVANJE ČOVEKA KROZ PRIZMU DVA RAZLIČITA POLA: „Reci DA“ – izložba slika i skulptura Ivane Živić i Petra Hranuelija
Veličina Slova

Kuća legata u Beogradu tokom aprila meseca predstavlja izložbu novijeg ciklusa slika Ivane Živić i skulptura Petra Hranuelija.

Gde se održava

Kuća legata


Kada se održava

30. april


Ivana Živić ostaje verna figuraciji u klasičnom smislu likovnog izraza, dok eksperimentisanje i ulazaku sveru apstrakcije počiva na svetu ideja, misaonosti i umetničkoj inspiraciji. Ivana predstavlja nova ostvarenja većeg formata izvedena u tehnici ulja na platnu. Petar Hranueli izlaže skulpture izvedene u kamenu, mermeru, oniksu i staklu različitih dimenzija. 

Umetnički susret Ivane Živić i Petra Hranuellija povezuje prikazivanje čoveka ali kroz prizmu dva različita pola. U vreme sukoba u mišljenju, preispitivanja civilizacijskih postulata, tradicionalnog i savremnog, kolektivno nesvesnog/svesnog ovo dvoje umetnika iznosi balans i harmoniju u mišljenju i pogledu na svet. Njihov zajednički trenutak se ogleda u nazivu izložbe „Reci da!“ što je ujedno izjava umetničkog para i stav prema mnogim aspektima života. Prelomni trenutak s kojim se svi susrećemo u životu Ivana i Petar prihvataju afirmativno, hitro i hrabro dok ih urođeni optimizam usmerava ka ostvarivnju umetničkih dela koja ne mogu da prođu nezapaženo i da nas ostave ravnodušnima, navodi u tekstu kataloga Slavica Obradinović, istoričarke umetnosti.

Podeli vest