Rančićeva kuća (1).jpg
promo

promo

Umetnički program

LIKOVNI RAD OBELEŽEN SVETOM PTICA: Izložba „Gavranovi” u Rančićevoj kući

24.04.2023.

LIKOVNI RAD OBELEŽEN SVETOM PTICA: Izložba „Gavranovi” u Rančićevoj kući
Veličina Slova

Samostalna izložba crteža pod nazivom „Gavranovi”, autorke Mike Lovre Milović, biće otvorena u petak, 28. aprila, u 19 časova u Rančićevoj kući, galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka, saopšteno je iz Opštine Grocke.

Gde se održava

Rančićeva kuća


Kada se održava

15. maj


Prilikom otvaranja izložbe nastupaju učenici OMŠ „Nevena Popović” iz Grocke.

U delima Mike Lovre Milović, čiji likovni rad beleži upravo svet ptica, gavranovi su godinama prisutni, likovno i metaforički, izašavši iz okvira malih formata i grafičkih tehnika. Ističu se pojavom, sugestivnom i mističnom dvojnošću svoje prirode, sjajnim crnim perjem i veličanstvenim letom, koji je među pticama jedinstvena, a u umetnosti vekovima inspirativna sprega snage i lepote forme.

Rančićeva kuća u Grockoj je spomenik kulture od velikog značaja za našu zemlju i autentični varoški dom Beograda i Srbije s početka 19. veka. Ova skladna, skulptoralno oblikovana lepotica narodnog neimarstva beleži više od dva veka trajanja i četiri decenije kulturne namene, a svakom posetiocu daruje nezaboravnu atmosferu svog vanvremenskog sklada i spokoja. Varoška kuća, u kojoj „stanuje” Centar za kulturu Grocka, raspolaže galerijskim prostorom opremljenim vitrinama, idealnim za postavke primenjene umetnosti, ali i negovanom, prostranom baštom koja se koristi kao letnja muzička scena, radioničarski prostor i galerija na otvorenom.

Izložba je otvorena do 15. maja 2023. godine.

Dostojan.jpg
promo

Podeli vest