image001 (2).jpg
promo

promo

Umetnički program

ČITAV SVET PRIKAZAN SA TRI OSNOVNE BOJE: Slike Tatjane Mitić predstavljene u UK Parobrod imaju meditativni karakter

19.05.2023.

ČITAV SVET PRIKAZAN SA TRI OSNOVNE BOJE: Slike Tatjane Mitić predstavljene u UK Parobrod imaju meditativni karakter
Veličina Slova

Izložba pod nazivom „Retrospektiva jednog sna“ Tatjane Mitić biće otovrena u subotu, 20. maja u 20 časova u Ustanovi kulture Parobrod.

Gde se održava

UK Parobrod


Kada se održava

25. maj


Izložba predstavlja osvrtanje na celokupno stvaralaštvo umetnice Tatjane Mitić. Tokom svog razvojnog puta, umetnica prolazi kroz različite slikarske faze, tragajući za specifičnim, osobenim likovnim izrazom. Polazeći od osnovnih boja: crvene, plave i žute, umetnica nastoji da prikaže svet pun životne radosti, snage, lepote.

U svojim radovima dosta promišlja o budističkoj filozofiji i o konceptu feng šuia, u čemu pronalazi inspiraciju, i čije elemente na svojevrstan način inkorporira u radove. Ovi elementi, kao i vibrantne boje primenjene na slici govore o životu koji buja, navire. Posmatrajući život kroz prizmu istočnjačke filozofske misli, Tatjana je menjala i razvijala sopstveni umetnički senzibilitet, stvarajući radove koji imaju meditativni karakter, naodi Jovana Popović, istoričarka umetnosti.

Tatjana Mitić je rođena 1983. godine u Prištini. Diplomirala je 2009. godine na Medicinskom fakultetu-odsek stomatologija u Prištini. 2018. godine stiče zvanje specijaliste ortopedije vilica na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Pored stomatologije, Tatjana se već dugi niz godina bavi i slikarstvom. Još odmalena je pokazivala talenat i sklonost ka slikarstvu i ka lepom. Svoje radove je izlagala na više kolektivnih izložbi: „Beskonačnost“, „Art apstrakt“, „Mini form art“, „Iluzija“ i „Linija“. Živi i stvara u Beogradu. Ulaz jna izložbu e slobodan.

Podeli vest