Marija Nikolić_Život iz mašte.jpg
promo

promo

Umetnički program

SATIRA I DRUŠTVENA KRITIKA U UMETNOSTI MARIJE NIKOLIĆ: Nadrealistička atmosfera vlada na slikama koje se bave savremenim apsurdima

01.06.2023.

SATIRA I DRUŠTVENA KRITIKA U UMETNOSTI MARIJE NIKOLIĆ: Nadrealistička atmosfera vlada na slikama koje se bave savremenim apsurdima
Veličina Slova

Izložba „Život iz mašte“ umetnice Marije Nikolić biće otvorena je 29. maja u izložbenom prostoru KvArt BW, na drugom spratu Galerije.

Gde se održava

TC Galerija


Kada se održava

9. jun


Na izložbi su predstavljeni radovi malih i velikih formata koje karakteriše neobičan nadrealistički ton, propraćen satirom i društvenom kritikom. Izdužene, karikaturno naslikane figure smeštene su u prostore i situacije u kojima se ispituje njihova svest i neretko ukazuje na apsurd različitih društvenih pojava.

Marija Nikolić je rođena 1993. godine. Završila je master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu i magistrirala na Politehničkom univerzitetu u Milanu, gde se upisala i na doktorske studije. Od 2012. godine aktivno učestvuje na preko 25 lokalnih i međunarodnih grupnih izložbi, kao i na tri samostalne izložbe. Njena dela se nalaze u mnogim privatnim kolekcijama širom Evrope i SAD-a. Radovi Marije Nikolić biće predstavljeni u okviru izložbe „Život iz mašte“, koju organizuju Galerija ŠTAB i umetnička inicijativa KvArt BW, čime Belgrade Waterfront nastavlja da promoviše kulturne i umetničke sadržaje u prestonici.

Izložba će biti otvorena do 9. juna, a radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 19 časova. Ulaz je slobodan.

Podeli vest