10-Salon-baner-2-1.jpg
promo

promo

Umetnički program

ZAŠTITA PRIRODE I ZELENA INFRASTRUKTURA GRADOVA DOBIJAJU NOVA REŠENJA: Dizajnerski predlozi uređivanja različitih prostora prikazani su na izložbi u Galeriji nauke i tehnike SANU

05.06.2023.

ZAŠTITA PRIRODE I ZELENA INFRASTRUKTURA GRADOVA DOBIJAJU NOVA REŠENJA: Dizajnerski predlozi uređivanja različitih prostora prikazani su na izložbi u Galeriji nauke i tehnike SANU
Veličina Slova

Izložba X Međunarodnog salona pejzažne arhitekture biće održana od 7. do 30. juna, u Galeriji nauke i tehnike SANU.

Gde se održava

Galerija nauke i tehnike SANU


Kada se održava

30. jun


Salon pejzažne arhitekture u Srbiji postoji od 2005. godine, u vidu bijenalne izložbe na kojoj se predstavljaju realizovani i nerealizovani projekti, studije, publikacije i studentski radovi. Organizator Salona je Udruženje pejzažnih arhitekata Srbije (UPAS). 

U okviru ovogodišnje izložbe biće prikazana 44 rada, u različitim kategorijama, iz Srbije i inostranstva. Stručni žiri dodeliće priznanja za najbolje radove u okviru svake kategorije, kao i Veliku nagradu Salona – Grand Prix. Budući da je ovo jubilarno – deseto izdanje Salona, publika će imati prilike da vidi retrospektivni prikaz devet pobedničkih radova prethodnih salona. Svečano otvaranje sa dodelom priznanja biće održano u petak, 9. juna, u 18 sati, u Galeriji nauke i tehnike SANU.

Posetioci izložbe će moći da vide dizajnerska rešenja uređivanja različitih prostora, počev od širih prostora i regiona u kojima se nudi rešavanje problema zaštite prirode, zelene infrastrukture gradova, obnove zapuštenih prostora, pa do oblikovnih rešenja parkova, uličnih prostora, otvorenih zelenih prostora, zelenih krovova i poslovnih vrtova. Takođe, na izložbi će se naći istraživačka razmišljanja studenata o problemima pejzažne arhitekture.

Tokom trajanja Salona predviđeni su prateći programi u vidu tematskih predavanja i prezentacija uspešnih projekata.

Podeli vest