Foto_Josep Maria de Llobet 01.jpg
promo

promo

Umetnički program

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA „PASTINSKI” U INSTITUTU SERVANTES: Fotograf Đuzep Marija de Ljobet donosi posve neobičnu priču o jednom stanu u srcu Barselone

22.04.2024.

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA „PASTINSKI” U INSTITUTU SERVANTES: Fotograf Đuzep Marija de Ljobet donosi posve neobičnu priču o jednom stanu u srcu Barselone
Veličina Slova

Posetioci izložbe biće u prilici da zavire u jedan porodični dom koji se nalazi u Ešampli, poznatoj barselonskoj četvrti.

Gde se održava

Čika-Ljubina 19


Kada se održava

20. jun


Izložba fotografija „Pastinski” je priča kroz fotografije fotografa Đuzepa Marije de Ljobeta, o porodičnom stanu u centru Barselone. Svoje poslednje dane u njemu provodi Margarita, koja zbog porasta cena stanarine biva primorana da se iseli. U tom velikom stanu živelo je nekoliko generacija njene porodice, među kojima je i njen otac Hoakin, samouki slikar koji je svoje radove potpisivao umetničkim imenom Pastinski.

Izložba će biti otvorena 25. aprila u galeriji Instituta Servantes u Beogradu u 19 časova i trajaće do 20. juna. Fotograf Đuzep Marija de Ljobet vodi publiku kroz svaku sobu i svaki ugao stana, prateći protok vremena od dana kada je Hoakin napunio 78 godina i kada je rođen Pastinski. Tokom ovog obilaska posetioci žive poslednje dane u stanu, poslednje sate i trenutak selidbe.

Kroz ovaj impresivan rad autor, između ostalog, govori i o stambenoj krizi, velikom problemu sa kojim se već dugo bore mnogi gradovi, među kojima je i Barselona.

Podeli vest