800 x 600-100.jpg
promo

promo

Umetnički program

„MESTOPRIČA” MIRJANE BOBIĆ MOJSILOVIĆ: Izložba kojom autorka obeležava 25 godina plodnog umetničkog rada

26.04.2024.

„MESTOPRIČA” MIRJANE BOBIĆ MOJSILOVIĆ: Izložba kojom autorka obeležava 25 godina plodnog umetničkog rada
Veličina Slova

Od 8. maja u Galeriji ULUS Mirjana Boba Stojadinović se kroz izložbu osvrće na prvih 25 godina umetničkog rada.

Gde se održava

Galerija ULUS-a


Kada se održava

8. maj


U Galeriji ULUS od 8. maja, Mirjana Boba Stojadinović se kroz izložbu osvrće na prvih 25 godina umetničkog rada. Devet predstavljanih radova (fotografija, predmet, zvuk, video...) mogu da se sagledaju kroz prizmu kovanice koju je izmislila: mestopriča, koja obuhvata slojevit narativ koji ona gradi u odnosu na različite gradove u kojima je živela ili radila, otvarajući mogućnost za prostorno-iskustveni eksperiment.

Formiran u destabilizovanom društvenom poretku, njen svet ne funkcioniše u okvirima koji su zadati ili koji se podrazumevaju, već podstiče pitanja o mreži odnosa. Kroz umetnički rad ona se bavi prostorom i načinima na koje prostor stupa u interakciju i omogućuje kreativne, društvene i političke frekvencije svakodnevice, često produkujući radove specifično za vangalerijske ambijente.

„Moje viđenje dosadašnjeg rada odnosi se na percepciju umetničkog gesta koji nije materijalno postojan, međutim koji je otvarao džepove slobode za prostorno-iskustveni eksperiment kao i razmenu/deljenje iskustva sa publikom,” kaže autorka.

Tokom izložbe biće održana autorska vođenja kroz izložbu, ali i tematska vođenja istoričara umetnosti i kustosa Miroslava Karića i Zorana Erića, kao i umetnice i psihološkinje Gordane Belić.

Podeli vest