unnamed.jpg
promo

promo

Umetnički program

„PRESEK STANJA” AUTORA BRATISLAVA RADOVANOVIĆA: Izložba slika u Parobrodu i drugačije vizuelno iskustvo

07.05.2024.

„PRESEK STANJA” AUTORA BRATISLAVA RADOVANOVIĆA: Izložba slika u Parobrodu i drugačije vizuelno iskustvo
Veličina Slova

„Presek stanja” predstavlja selekciju Radovanovićevih radova iz različitih serija nastalih u poslednjih deset godina. Izložba se otvara 10. maja u 19.00.

Gde se održava

UK Parobrod


Kada se održava

10. maj


U Parobrodu u petak, 10. maja od 19 časova biće otvorena izložba „Presek stanja“ autora Bratislava Radovanovića.

„Presek stanja” predstavlja selekciju Radovanovićevih radova iz različitih serija nastalih u poslednjih deset godina. Autor otkriva nove slojeve značenja i višestruke interpretacije krhotina (razbijene) stvarnosti. Svaka slika je uvod u mogući svet, gde se stvarnost menja u drugačije vizuelno iskustvo. Radovanović kroz svoje slike istražuje granice vizuelnog i psihološkog, pozivajući posetioce da preispitaju svoje pretpostavke o realnosti.

BratislavRadovanović, rođen je 1972. godine u Skoplju. Diplomirao na grafičkom odseku Fakulteta umetnosti u Prištini 1997.godine u klasi profesora Zorana Jovanovića Dobrotina. Magistrirao na istom fakultetu 2002.godine. Od 1998. do 2004. radi kao asistent na Fakultetu umetnosti u Prištini.

Član ULUS-a od 1998. Godine. Između 2019. i 2024. pet puta je učestvovao na internacionalnoj izložbi „NordArt” u Budelsdorfu, u Nemačkoj.

Živi i radi u Beogradu.

Podeli vest