Sl  DSCF0538.jpg
Rajko Karišić

Rajko Karišić

Umetnički program

JELENA MILOŠEVIĆ PREDSTAVLJA RAD U KOLARČEVOJ ZADUŽBINI: Dok stvaram uz tihu muziku dosežem do nesuđenih visina božanske inspiracije

14.05.2024.

JELENA MILOŠEVIĆ PREDSTAVLJA RAD U KOLARČEVOJ ZADUŽBINI: Dok stvaram uz tihu muziku dosežem do nesuđenih visina božanske inspiracije
Veličina Slova

Jelena Milošević, umetnica istančanog osećaja za lepotu, predstaviće svoj rad na izložbi u Galeriji Kolarčeve zadužbine koju je nazvala „Moj Adađo".

Gde se održava

Galerija Kolarčeve zadužbine


Kada se održava

25. jun


U Galeriji Kolarčeve zadužbine na Studentskom trgu, 25. juna će biti otvorena izložba na kojoj će izložiti najnovije oslikane komade stakla, slike i par modnih komada, koliko prostor bude dozvolio. Posle velikog uspeha svog prethodnog projekta „Svetkovina", umetnica se vratila korenima svoje inspiracije i za mesto izlaganja izabrala hram muzike, Zadužbinu Ilije M. Kolarca, u kojoj je njen otac svirao kao član Beogradske filharmonije, i gde se kao dete prvi put srela sa vrhunskom umetnošću - muzikom, koja je postala njena nepresušna inspiracija.

VLAD1562.jpg
Vladimir Nešović

„Adađo je muzika laganog i svečanog tempa, muzika koja nas vodi u samo središte unutrašnjih svetova i vraća našim korenima. Dok stvaram uz tihu muziku dosežem do nesuđenih visina božanske inspiracije i uz molitvu svesrdno kreiram lepotu duboko pohranjenu u sebi. Imama predivan osećaj prepoznavanja, u trenutku postavke moje nove izložbe, u ovom hramu umetnosti, prepoznavanja i očaranosti lepotom i veličanstvenošću palate – zadužbine Ilije Kolarca, i podsećanje na dane mog detinjstva. Nadam se da će moja dela živeti posle mene, i da će moja umetnost ostaviti trag u vremenu, kao što je Kolarac postao sinonim dobročinstva i zaloga za buduće generacije”, rekla je umetnica.

Podeli vest