Milica-Crnobrnja-Vukadinovic.jpg
promo

promo

Umetnički program

„KOLEKCIJA" U PRODAJNOJ GALERIJI „BEOGRAD": Izložba Milice Crnobrnje Vukadinović donosi nesvakidašnje umetničke intervencije

06.06.2024.

„KOLEKCIJA" U PRODAJNOJ GALERIJI „BEOGRAD": Izložba Milice Crnobrnje Vukadinović donosi nesvakidašnje umetničke intervencije
Veličina Slova

Milica Crnobrnja Vukadinović predstaviće izložbu pod nazivom ,,Kolekcija“ koja se zasniva na postupcima reizvođenja i prevođenja u drugi medij već postojećih elemenata.

Gde se održava

Prodajna galerija „Beograd"


Kada se održava

24. jun


Milica Crnobrnja Vukadinović (1975) diplomirala je, magistrirala i odbranila doktorski umetnički projekat na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Diplomirala je na Akademiji Srpske pravoslavne crkve za umetnost i konzervaciju u Beogradu. Aktivno izlaže na samostalnim i grupnim izložbama i umetničkim festivalima u zemlji i inostranstvu. Nagrađena je dva puta nagradama FLU „Ljubica Cuca Sokić” i Diplomom Šestog bijenala crteža Srbije u Pančevu. Radi na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu kao vanredni profesor uže umetničke oblasti Crtanje i slikanje. 

Izložba pod nazivom ,,Kolekcija“ zasniva se na postupcima reizvođenja i prevođenja u drugi medij radova koji su od vremena nastanka postali deo različitih institucionalnih zbirki. Polazište za postavku predstavlja grupacija radova iz ciklusa „Simulacije“ koju čine kolaži u antikvarnim ramovima sa intervencijama različitim postupcima i materijalima (fotografija, novinska hartija, ogledala, vez i d.r), a bili su  bili su deo istoimene izložbe u prostoru Prodajne galerije „Beograd” u novembru 2012. godine.

„Integrisanjem i jednovremenim prikazivanjem artefakta iz više različitih zbirki na aktuelnoj izložbi u Prodajnoj galeriji „Beograd” pod nazivom „Kolekcija” autorka priželjkuje potencijalna čitanja koja bi radove interpretirala kao jedinstven korpus jedne novostvorene kolekcije nastale upravo u galerijskom ambijentu gde su oni prvobitno prikazani u formi i u kontekstu prvog originala. Umetnička intervencija, koncipirana kao ekstenzija trajanja u realnom vremenu, počiva na reizvođenju i izmeštanju u drugi prostorni i konceptualni okvir", navodi u tekstu kataloga Sanja Todosijević, istoričar umetnosti.

Podeli vest