kontakt-9,plakat-A3.jpg
promo

promo

Umetnički program

KONKURS ZA KOLEKTIVNO IZLAGANJE NA TEMU „KONTAKT”: Zainteresovani umetnici mogu se prijaviti do kraja jula

17.06.2024.

KONKURS ZA KOLEKTIVNO IZLAGANJE NA TEMU „KONTAKT”: Zainteresovani umetnici mogu se prijaviti do kraja jula
Veličina Slova

Kandidati koji žele da njihovi radovi budu deo međunarodne izložbe „KONTAKT” mogu poslati svoju prijavu najkasnije do 31. jula.

U toku je konkurs za učešće na kolektivnoj, međunarodnoj, izložbi „KONTAKT”, po autorskom projektu Ane Marinović.

Na konkursu mogu učestvovati umetnici koji se profesionalno bave umetničkim radom iz oblasti likovnih i primenjenih umetnosti, članovi ULUPUDS-a, ULUS-a, članovi ostalih umetničkih udruženja, kao i studenti završnih godina umetničkih škola i fakulteta.

Dozvoljene su sve tehnike iz oblasti likovnih i primenjenih umetnosti: crtež, slika, akvarel, grafika, fotografija, kolaž, digitalni radovi, mozaik, skulptura...

Svaki kandidat može konkurisati sa maksimum 2 rada. Format je ograničen na maksimalnih 70 centimetara po dužoj stranici.

Izložba će biti realizovana u saradnji sa ULUPUDS-om i udruženjem Kreativna fabrika, u Galeriji Singidunum, od 19. do 27. avgusta 2024. godine.

U nastavku teksta nalaze se uslovi konkursa.

Fotografije radova je potrebno poslati u jpg formatu, u rezoluciji 300 dpi (OBAVEZNO IMENOVATI FAJL IMENOM I PREZIMENOM AUTORA I NAZIVOM DELA ) i popuniti podatke po dole priloženoj tabeli:

1. Autor: ime i prezime
2. imejl, telefon, adresa
3. Nazivi dela, godina nastanka: tehnika, medij, dimenzije, neto cena
4. Kratka biografija

Fotografije i tražene podatke poslati na imejl: [email protected], najkasnije do ponoći 31. jula 2024. godine.

Imena odabranih autora biće dostavljena do 04. avgusta, na imejl adresu koju ste naveli u prijavi, kao i objavljena na sajtu galerije Singidunum.

Participacija za izložbu, u koju je uračunata cena pripreme i štampe kataloga iznosi 2000 RSD za umetnike iz Srbije i 25e za umetnike iz inostranstva.

* Umetnici iz inostranstva mogu izlagati samo reprodukcije radova zbog problema sa carinom prilikom povratka radova u inostranstvo. Reprodukcije ćemo mi odštampati i uramiti. Ramovi kojima raspolaže,mo su formata A4 I A3. 

Radovi koji prođu žiriranje moraju biti uramljeni ili adekvatno opremljeni. Radovi treba da budu na jednoj zakački, na tačno izmerenoj sredini rada.

Umetnici koji prođu žiriranje u obavezi su da donesu radove u zakazanom roku u galeriju. Umetnici koji ne žive u Beogradu sami snose troškove slanja radova i troškove vraćanja. Galerija ne snosi odgovornost ukoliko dođe do oštete radova prilikom transporta istih, niti ukoliko dođe do oštećenja usled neadekvatnog opremanja radova za izlaganje.

Podeli vest