kovilovo 1a.jpg
DKSG promo

DKSG promo

Umetnički program

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA U GALERIJI DOMA KULTURE „STUDENTSKI GRAD": Predrag Trocikić uhvatio čar i očaj napuštenih mesta

17.06.2024.

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA U GALERIJI DOMA KULTURE „STUDENTSKI GRAD": Predrag Trocikić uhvatio čar i očaj napuštenih mesta
Veličina Slova

U galeriji Doma kulture „Studentski grad", biće održana izložba fotografija Predraga Trocikića, pod nazivom POPIS: Lice našeg vremena.

Gde se održava

Dom kulture „Studentski grad"


Kada se održava

18.jun do 6.jul


Otvaranje izložbe je u utorak, 18. juna, u 19 časova.

Fotografije napuštenih sela nisu retkost, predstavljaju često inspiraciju fotografima koji žele da uhvate čar, ili češće očaj, napuštenih i zapostavljenih mesta. Među različitim pristupima, od dokumentarnih, socijalno angažovanih, realističnih izdvojile su se fotografije Predraga Trokicića, koje ne pripadaju ni jednoj od ovih kategorija a opet se mogu svrstati u svaku od njih. Mada prestavljaju dokument stanja na terenu, poseduju i krajnje ličan pristup nekoga ko je i sam potekao iz takve sredine. Predrag intimno doživljava zatečeno stanje, približavajući nas subjektu, koristi snagu fotografskog medija kao objektivnog zapisa stvarnosti kako bi nas uvukao u priču i istakao one prizore koji najjasnije odražavaju trenutne  društvene odnose, napisala je kustos Marija Konjikušić u katalogu izložbe.

tamnic zelena kapija veca-1.jpg
DKSG promo

Predrag Trokicić je negotinski fotograf, restaurator nameštaja, anketar i učitelj. Fotografijom se aktivno bavi poslednjih deset godina. Imao je 4 samostalne izložbe, a  učestvovao je na 13. Bijenalu minijature u Gornjem Milanovcu 2016. i na nekoliko grupnih izložbi u Beogradu, Negotinu, Nišu i Krku.

Izložba će biti otvorena od sutra do do 6. jula.

Podeli vest