Galerija Nikola Koka Janković - stalna postavka Živeti umetnost, Kragujevac.jpg
Galerija Nikola Koka Janković - stalna postavka Živeti umetnost, Kragujevac

Galerija Nikola Koka Janković - stalna postavka Živeti umetnost, Kragujevac

Umetnički program

IZLOŽBA „PONESI SVOJ PROJEKAT” NA 19. BEOGRADSKOJ INTERNACIONALNOJ NEDELJI ARHITEKTURE: Afirmacija i povezivanje mladih autora u cilju promovisanja arhitekture

18.06.2024.

IZLOŽBA „PONESI SVOJ PROJEKAT” NA 19. BEOGRADSKOJ INTERNACIONALNOJ NEDELJI ARHITEKTURE: Afirmacija i povezivanje mladih autora u cilju promovisanja arhitekture
Veličina Slova

Na izložbi „Ponesi svoj projekat” u okviru BINA 2024 biće od 18. do 30. juna prikazani radovi „Addicted Design" studija u dvorištu Fakulteta likovnih umetnosti.

Gde se održava

Dvorište Fakulteta likovnih umetnosti (Mila Milunovića 1)


Izložba „Ponesi svoj projekat” otvara se 18. juna u okviru 19. Beogradske internacionalne nedelje arhitekture - BINA 2024, u dvorištu Fakulteta likovnih umetnosti.

Na ovoj izložbi učestvuje „Addicted Design" studio iz Kragujevca, koji čine arhitekte Natalija Bogdanović i Aleksa Đurić.  

„Svaki projekat za nas znači istraživanje prostora slobode i imao je uticaj na kreativno ponašanje – niz stanja i gestova od kojih je sastavljen rad, koje se u svakom pojedinačnom projektu ponavlja kao uzorak ili trag koji se sledi. Svaki projekat značio je reformiranje prakse u odnosu na kontekst, od klasičnog projektantskog studija manjeg formata, do studija sa pripadajućom radionicom i usmerenjem ka zaokruživanju procesa od projektovanja do izvođenja”, navode Natalija Bogdanović i Aleksa Đurić.

Galerija Nikola Koka Janković - Paviljon i Park skulptura, Kragujevac.jpg
Galerija Nikola Koka Janković - Paviljon i Park skulptura, Kragujevac,

Na izložbi će biti prikazani projekti čiji je stvaralački kontekst Kragujevac, nastali u saradnji sa pojedincima i institucijama iz privatnog i javnog sektora, koji su tokom četvorogodišnjeg rada uticali na kontinuirano preispitivanje prakse u stalnom nastajanju.

BINA tim kroz program „Ponesi svoj projekat” želi da afirmiše i inicira povezivanje mladih autora ka formiranju BINA ALUMNI KLUBA, kreativnog huba koji bi uspostavio nove mreže mladih profesionalaca u udruživanju i deljenju znanja i iskustva kao i razvoja ideja preko multidisciplinarnih projekata, učestvovao u razvoju evropskih iskustava i promovisanju arhitekture kao dela kulture.

Izložba će biti otvorena do 30. juna 2024. godine.

Podeli vest