Parobrod Albatros plus_page-0001.jpg
promo

promo

Umetnički program

PROMOCIJA KNJIGE „MINUT ĆUTANJA" U PAROBRODU: Norveški roman o sponi jezika i identiteta

20.06.2024.

PROMOCIJA KNJIGE „MINUT ĆUTANJA" U PAROBRODU: Norveški roman o sponi jezika i identiteta
Veličina Slova

Predstavljanje romana „Minut ćutanja" Sesilije Enger u izdanju beogradskog Albatros plusa, održaće se 22. juna od 19 časova u UK Parobrod.

Gde se održava

UK Parobrod


O ovoj savremenoj norveškoj književnici govoriće književna kritičarka dr Aleksandra Žeželj Kocić i prevoditeljka romana Bojana Maksimović.

U središtu romana „Minut ćutanja" nalazi se sedamdesetogodišnja junakinja koja doživljava moždani udar koji se kobno odražava na njenu sposobnost govora. Roman, između ostalog, govori o neraskidivoj sponi između jezika i identiteta, o književnosti i sećanjima, i o tome kako se čovek pomera do krajnjih granica upurući se da se seti događaja od kojih je nekada bežao, ali koji su neporecivo oblikovali njegov život.

Sesilije Enger je norveška novinarka, romanopisac i autorka romana za decu. U svetu književnosti prepoznatljiva je kao autorka romana „Majčini darovi", za koji je dobila prestižnu nagradu „Booksellers’ Prize". Njeni romani, mahom insipirisani istorijskim ili biografskim temama, prepoznatljivi su po upečatljivim i snažnim ženskim likovima.

Podeli vest