Rančićeva kuća 1 (1).jpg
Centar za kulturu Grocka promo

Centar za kulturu Grocka promo

Umetnički program

IZLOŽBA „STVARALAČKA GROCKA“ I MANIFESTACIJA „MUZIČKA BAŠTA“ U RANČIĆEVOJ KUĆI: Ulaz slobodan za posetioce

24.06.2024.

IZLOŽBA „STVARALAČKA GROCKA“ I MANIFESTACIJA „MUZIČKA BAŠTA“ U RANČIĆEVOJ KUĆI: Ulaz slobodan za posetioce
Veličina Slova

U Rančićevoj kući, galeriji Centra za kulturu opštine Grocka 27. juna u 19 časova otvara se jubilarna H grupna izložba „Stvaralačka Grocka“, a u nastavku večeri, u okviru muzičkog programa „Muzička bašta“ nastupiće grupa „KAL - Rock’n’Roma“.

Gde se održava

Rančićeva kuća / Centar za kulturu Grocka


Kada se održava

27. jun do 20. jul


Izložbu, koja traje do 20. jula, otvoriće autorka koncepta izložbe i istoričarka umetnosti Zorica Atić, a ulaz je slobodan za posetioce. 

U okviru postavke „Stvaralačka Grocka“, u 2024. godini svoja dela - likovna i primenjena – izlaže četrdeset i četiri autora, među kojima su priznati umetnici, aktivni likovni i primenjeni stvaraoci, kao i umetnički ateljei. Izložba će biti predstavljena u Rančićevoj kući, objektu koji uživa zaštitu grada Beograda, kao spomenik od velikog značaja za Republiku Srbiju. 

Plakat Stvaralačka Grocka.jpg
Centar za kulturu Grocka promo

Zastupljeni su raznovrsni likovni materijali i postupci, od klasičnih kao što su ulje i akril na platnu, mozaik, grafika, skulptura i duborez, akvarel i crtačke tehnike na papiru, do onih nešto savremenijih kao što su fotografija, digitalna grafika, ilustracija... i naposletku primenjeni pristupi, poput dizajna nakita, šešira i modnih detalja, igračaka ili predmeta svakodnevne namene.

Nakon otvaranja izložbe, iste večeri, nastupiće bend „KAL - Rock’n’Roma“ u okviru manifestacije „Muzička bašta“ koja se održava jedanaesti put na letnjoj sceni Rančićeve kuće u Grockoj. Muzički program ustanove obuhvata multikulturalni pristup i muziku različitih žanrova, sa akcentom na autorskom i autentičnom izrazu, a u periodu od juna do oktobra meseca na „Muzičkoj bašti“ koncerte će održati gostujući sastavi iz zemlje i regiona.

KAL (2).JPG
Centar za kulturu Grocka promo

Podeli vest