shutterstock_2290146991.jpg
shutterstock

shutterstock

Umetnički program

OTVOREN KONKURS ZA UČEŠĆE NA IZLOŽBI „BEOGRAD – GRAD U KOME STVARAM 2024“: Poziv za sve likovne i primenjene umetnike koje inspiriše srpska prestonica

08.07.2024.

OTVOREN KONKURS ZA UČEŠĆE NA IZLOŽBI „BEOGRAD – GRAD U KOME STVARAM 2024“: Poziv za sve likovne i primenjene umetnike koje inspiriše srpska prestonica
Veličina Slova

Medija centar Odbrana i ULUPUDS pozivaju sve profesionalne umetnike koji se bave likovnom i primenjenom umetnošću, da uzmu učešće na konkursu za izlaganje na izložbi „Beograd – grad u kome stvaram 2024“ koja će se održati u periodu od 28. avgusta do 14. septembra 2024. godine u Galeriji doma vojske Srbije.

Kada se održava

1. avgust


Izložba „Beograd – grad u kome stvaram“ prema autorskom konceptu Marine Mone, prvi put je realizovana 2014. godine i od tada se održava u kontinuitetu jedanput godišnje. Održivost projekta potvrđuje veliko interesovanje autora koji apliciraju sa svojim umetničkim radovima na konkurs. Posebnost izložbe leži u tome što se na jednoj postavci mogu videti imena doajena srpske umetničke scene i imena mladih autora na početku svojih karijera. Susret različitih senzibiliteta i likovnih izraza i bogatstvo raznovrsnih likovnih tehnika čini ovu izložbu izuzetno zanimljivom i nezaobilaznom na kulturnoj sceni Beograda. Izložba predstavlja autorske radove umetnika koji žive i stvaraju u Beogradu, kao i one umetnike za koje su doživljaj, susret ili boravak u našoj prestonici bili inicijalni trenutak za nastanak umetničkog rada. Sa tim u vezi na izložbi će biti prikazani pored figurativnih i apstraktni radovi iz svih oblasti likovnih i primenjenih umetnosti: slikarstva, grafike, fotografije, vajarstva, dizajna, keramike itd.

Na konkursu mogu učestvovati lica ili umetničke grupe koja se profesionalno bave umetničkim radom iz oblasti likovnih i primenjenih umetnosti, zatim članovi reprezentativnih udruženja ULUPUDS-a, ULUS-a, članovi ostalih umetničkih udruženja, kao i ostali umetnici.

Više o uslovima konkursa može se saznati na zvaničnoj stranici ULUPUDS-a.

Konkurs je otvoren do 1. avgusta 2024. godine. 

Podeli vest