0cd9d3ba367fda2a729c90df651ae93b_6883660735.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

НАСТАВЉА СЕ ТРАДИЦИОНАЛНА АКЦИЈА „ЗА ЗЕЛЕНИЈИ САВСКИ ВЕНАЦ”: Нови платани у насељу Стјепан Филиповић

02.04.2024.

НАСТАВЉА СЕ ТРАДИЦИОНАЛНА АКЦИЈА „ЗА ЗЕЛЕНИЈИ САВСКИ ВЕНАЦ”: Нови платани у насељу Стјепан Филиповић
Величина слова

На унутарблоковском простору у насељу Стјепан Филиповић данас је засађено 25 платана.

Садња је организована као наставак традиционалне акције „За зеленији Савски венац”, а поводом Светског дана шума који се обележава 21. марта широм планете у циљу подизања свести о значају и вредности шумских еко-система.

Председник градске општине Савски венац Милош Видовић, који је учествовао у садњи заједно са грађанима, изразио је задовољство што је Савски венац последњих година постао богатији за велики број нових стабала, нагласивши да се озелењавање јавних површина спроводи у континуитету.

– Пошумљавање има велики значај за животну средину, а данашњом акцијом дајемо мали допринос зеленијем и здравијем Савском венцу и Београду. Уједно желимо да скренемо пажњу колико је важно да водимо рачуна о околини, да чувамо и негујемо наше зелене површине и стално их оплемењујемо новим садницама. Заједно са нашим суграђанима, који се често јављају са предлозима за озелењавање и уређење разних локација, трудимо се да будемо добар пример као градска општина која је бројним акцијама показала да брине о животној средини – рекао је Видовић.

Садња дрвећа спроведена је уз стручну подршку Јавног комуналног предузећа „Зеленило – Београд”.

Подели вест