a65016464bdfc1adf314f234ad64eea8_6987820335.JPG
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ПРАВНИ ДОМЕН ПРОЈЕКТА ИЗГРАДЊЕ БЕОГРАДСКОГ МЕТРОА: Прилика за студенте и стручњаке са Правног факултета

02.04.2024.

ПРАВНИ ДОМЕН ПРОЈЕКТА ИЗГРАДЊЕ БЕОГРАДСКОГ МЕТРОА: Прилика за студенте и стручњаке са Правног факултета
Величина слова

Презентација пројекта изградње београдског метроа „Градимо МЕТРОполу” одржана је на Правном факултету за студенте и стручну јавност.

Догађај је организовало Јавно комунално предузеће „Београдски метро и воз” у сарадњи с Правним факултетом у циљу унапређења струке, иновација, технолошког развоја, као и већег укључивања академске заједнице у пројекат изградње метроа, саопштено је из овог предузећа.

Директор ЈКП-а „Београдски метро и воз” Андреја Младеновић представио је све фазе развоја и спровођења пројекта изградње метроа, те посебно истакао могућност сарадње са студентима, што се односи на праксу и укључење у пројекат.

– У првим корацима пројекта, када радови нису још почели, један од најважнијих делова посла је правни домен који тече упоредо са осталим аспектима – саобраћајним, инфраструктурним и електромашинским. Потписано је већ неколико важних споразума, а следе нам припреме и потписивања нових, првенствено међународних правних аката. Евидентно је колико је овде значајна улога ваше струке – поручио је Младеновић.

Продекан за наставу Правног факултета проф. др Бојан Милисављевић нагласио је да је Споразум о сарадњи, који је крајем прошле године потписан са Јавним комуналним предузећем „Београдски метро и воз”, веома важан, као и да ће се факултет активно укључити у овај пројекат од националне важности, у оквиру своје експертизе.

„Београдски метро и воз” наставља сарадњу са факултетима и проширује је и на факултете из области друштвено-хуманистичких наука. Нова презентација за студенте и стручну јавност биће организована на Факултету организационих наука Универзитета у Београду у понедељак, 25. марта у 12.15 часова.

Подели вест