NASLOVNA.JPG
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

АПЕЛ АГЕНЦИЈЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА: Трибина „На матуру без аутомобила” у Општини Звездара

02.04.2024.

АПЕЛ АГЕНЦИЈЕ ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА: Трибина „На матуру без аутомобила” у Општини Звездара
Величина слова

Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије, у сарадњи са Градском општином Звездара, организује трибину под називом на „На матуру без аутомобила” намењену средњошколцима завршних разреда, која ће бити одржана 19. марта у 12 часова, у Скупштинској сали Градске општине Звездара, Булевар краља Александра 77.

За заједничку реализацију кампање, чија је овогодишња порука „На путу до нуле не турирај – матурирај!”, ове године се пријавило 56 локалних самоуправа, а очекује се учешће више од 12.000 младих.

Агенција за безбедност саобраћаја реализује кампању под називом „На матуру без аутомобила” којом апелује на матуранте широм Републике Србије да за одлазак и повратак са матурских прослава не користе аутомобиле у својству возача. Кампања је покренута 2014. године, на иницијативу наставника и ученика Политехничке школе у Крагујевцу, у жељи да скрену пажњу својих вршњака, али и јавности, како се више никад не би поновило оно што се десило у једној матурској ноћи у овом граду, када је смртно страдала група матураната враћајући се са матурске вечери.

На трибини за младе матуранти ће имати прилику да, поред излагања представника Агенције за безбедност саобраћаја, у оквиру којег се младима указује на стање безбедности младих у саобраћају и ризицима небезбедног понашања у саобраћају, чују и личну причу особе која је преживела саобраћајну незгоду услед које је задобила тешке телесне повреде и трајни инвалидитет. У оквиру ових активности укључена је и вежба са тзв. „пијаним наочарима” која за циљ има да младима укаже на перцепцију и негативне утицаје на расуђивање у алкохолисаном стању.

Подели вест