9fec60577f90dd56038de7a3b0a1dd75_9423562807.JPG
београд,.рс

београд,.рс

Градске актуелности

НОВО ИГРАЛИШТЕ И ЗЕЛЕНА ПОВРШИНА ЗА МАЛИШАНЕ ПУ „ДР СИМА МИЛОШЕВИЋ": Почели радови на уређењу дворишта вртића „Чаролија”

02.04.2024.

НОВО ИГРАЛИШТЕ И ЗЕЛЕНА ПОВРШИНА ЗА МАЛИШАНЕ ПУ „ДР СИМА МИЛОШЕВИЋ": Почели радови на уређењу дворишта вртића „Чаролија”
Величина слова

Реконструкција дворишта вртића „Чаролија”, који се налази у оквиру ПУ „Др Сима Милошевић” у Земуну, почела је 11. марта и обухватаће уређење постојеће приступне стазе и игралишта, као и дела зелене површине, саопштено је из ове општине.

На бетонском игралишту, површине од 200 метара квадратних, биће постављени тартан подлога и нове справе за игру, међу којима су мостић са тобоганом, пењалица у облику багера, гумене фигуре и „школице”. Око игралишта биће постављене бехатон плоче и мали терен за баскет.

Поред тога, биће уређено и одбојкашко игралиште. Наиме, бетонска подлога ће бити поправљена и постављена пластична подна облога на којој ће малишани моћи да играју мали фудбал и одбојку.

Пројектом је предвиђено да се зелене површине дворишта обнове новим расадом и травом.

Вртић „Чаролија” има 17 васпитних група, шест јаслених и 11 вртићких.

Општина Земун, у сарадњи са ПУ „Др Сима Милошевић”, у континуитету ради на обнови објеката и дворишта вртића.

У плану су радови и на уређењу дворишта и игралишта у вртићима „Пепељуга”, „Искрица” и „Бубамара”, а такође биће уређена и игралишта у насељима Грмовац, Бусије, „13. мај”, Плави хоризонти и Соко салаш.

Подели вест