shutterstock_695817316.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

ЗНАЧАЈАН КОРАК КА ИЗГРАДЊИ МЕТРОА: Потписани „Интерфејс протокол” и „Уговор о пружању услуга” са кинеским и француским партнерима

02.04.2024.

ЗНАЧАЈАН КОРАК КА ИЗГРАДЊИ МЕТРОА: Потписани „Интерфејс протокол” и „Уговор о пружању услуга” са кинеским и француским партнерима
Величина слова

Документи „Интерфејс протокол” и „Уговор о пружању услуга”, који су веома важни за изградњу метроа, потписани су данас у Београду.

„Интерфејс протокол” потписан је између Секретаријата за јавни превоз, ЈКП-а „Београдски метро и воз” као наручиоца, француске компаније „Алстом” као консултанта, те кинеске компаније „Пауер Чајна” као извођача. Овим протоколом дефинишу се међусобни односи између компаније „Пауер Чајна” која ће изводити грађевинске радове и „Алстома” који ће обезбедити испоруку и уградњу транспортних система – возова, сигнално-телекомуникационих система и колосека.

Директор ЈКП-а „Београдски метро и воз” Андреја Младеновић истакао је овом приликом да је „изградња метроа један је од највећих и најважнијих државних пројеката”.

– Наш циљ је успостављање сигурног и ефикасног метро система у Београду који ће значајно унапредити јавни превоз, приступачност и мобилност у нашем главном граду, али и шире, те допринети свеобухватном економском и технолошком развоју друштва. Изградња београдског метроа је дугорочан и комплексан пројекат за који је од велике важности сарадња и подршка међународних партнера, као и њихово искуство и знање – рекао је он.

Јанг Фан из компаније „Пауер Чајна” навео је да се приводи крају насипање у оквиру депоа метроа на Макишком пољу.

3ea744219b5fc4458c70ece15265aa6d_9511538454.jpg
београд.рс

Подели вест