shutterstock_695817316.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

МОГУЋА КАНДИДАТУРA БЕОГРАДА ЗА ВЕЛИКИ ДОГАЂАЈ У ОРГАНИЗАЦИЈИ WTCF-А: Договори за активности на кинеском тржишту

02.04.2024.

МОГУЋА КАНДИДАТУРA БЕОГРАДА ЗА ВЕЛИКИ ДОГАЂАЈ У ОРГАНИЗАЦИЈИ WTCF-А: Договори за активности на кинеском тржишту
Величина слова

Првог дана једног од највећих сајмова туризма „ИТБ 2024” у Берлину, представници Туристичке организације Београда састали су се са представницима WTCF (World Tourism Cities Federation), организације која окупља градове у туризму на глобалном плану и чији је ТОБ дугогодишњи члан, саопштено је из ТОБ-а.

Помоћник директора ТОБ-а Ирена Алексић и шеф Конгресног бироа Београда Александар Митровић разговарали су са високим менаџером WTCF-а Ричардом Матузевичем о будућој сарадњи и активностима на кинеском тржишту, имајућу у виду најаву отварања још две директне авио-линије између Београда и градова Шангај и Гуангџоу, што ће вишеструко повећати број туриста из НР Кине.

На састанку је било речи о кандидатури Београда за велики догађај у организацији WTCF-а, као и о подршци промотивном догађају који ТОБ планира у Пекингу на јесен ове године у сарадњи са Амбасадом Србије у Кини.

Туристи из НР Кине се годинама уназад налазе на „топ пет” листи по броју долазака и остварених ноћења у Београду, што указује на значај овог тржишта за Београд и Србију, као и огроман потенцијал раста, наводи се у саопштењу.

Подели вест