f21659a091f60a59b03fb79ac42ef226_3796284455 (1).jpg
BEOGRAD.RS

BEOGRAD.RS

Градске актуелности

ЧУВАМО СЕЋАЊЕ НА СТРАДАЛЕ У БОМБАРДОВАЊУ 1999: Никодијевић одао почаст раднику „Београдских електрана” који је погинуо у НАТО агресији

04.04.2024.

ЧУВАМО СЕЋАЊЕ НА СТРАДАЛЕ У БОМБАРДОВАЊУ 1999: Никодијевић одао почаст раднику „Београдских електрана” који је погинуо у НАТО агресији
Величина слова

Члан Привременог органа Града Београда Никола Никодијевић положио је данас венац на спомен-обележје Слободану Тришићу, раднику Јавног комуналног предузећа „Београдске електране”, који је погинуо на свом радном месту за време НАТО агресије на нашу земљу.

Никодијевић је том приликом поручио да смо као одговорни људи дужни да се сећамо НАТО агресије, да очувамо сећање на страдале у бомбардовању и да будуће генерације учимо о томе шта се десило те 1999. године.

– Прошло је већ четврт века од злочиначке агресије на нашу земљу, када је више од 1.500 невиних жртава страдало у бомбардовању. Бомбардовани су војни и цивилни објекти, а мимо сваке логике и здравог разума ово постројење „Београдских електрана” прогласили су за легитимни циљ агресије. У жељи да што већи број наших суграђана оставе без грејања, у том безумном чину нису водили рачуна о цивилним жртвама. На овом месту страдао је наш колега и суграђанин Слободан Тришић. Данас се сећамо жртве коју је он поднео, само зато што је радио свој посао – рекао је Никола Никодијевић.

Он је подсетио да је бомбардовање трајало 78 дана и да је страдао велики број цивила.

– Као одговорна генерација морамо да чувамо сећање на све људе који су својим животима бранили нашу земљу и подарили нам слободу. Верујем да ће и генерације које долазе после нас имати ту културу сећања и учити о том безумном чину који нам се десио 1999. године. Као православни хришћани знамо да праштамо, али оно што нам се десило не смемо никако да заборавимо како нам се исто не би поновило. Наш посао је да у овим турбулентним међународним околностима обезбедимо мир нашим грађанима како никада више не бисмо морали да својим животима бранимо нашу слободу и домовину – закључио је Никодијевић.

Извор: Беоинфо

Подели вест