5523a4f344beb3d88ffefc3d3f1e0f4c_5741408365.jpg
BEOGRAD.RS

BEOGRAD.RS

Градске актуелности

ПРЕДСЕДНИК ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ГРАДА БЕОГРАДА АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ: Београд по четврти пут у последњих десетак година домаћин великог атлетског такмичења

29.03.2024.

ПРЕДСЕДНИК ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ГРАДА БЕОГРАДА АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ: Београд по четврти пут у последњих десетак година домаћин великог атлетског такмичења
Величина слова

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић састао се данас у Старом двору са учесницима Светског првенства у кросу „Београд 24”, које ће се одржати сутра у Парку пријатељства.

На кросу ће учествовати више од пет стотина тркача из педесетак земаља света, а нашу репрезентацију чиниће тринаест такмичара.

Шапић је том приликом изразио огромно задовољство због прилике да наш главни град угости највеће светске атлетичаре у кросу.

– Велика нам је част што је Београд већ четврти пут у протеклих десетак година домаћин великих такмичења у атлетици. Године 2013. то је било Европско првенство у кросу, па 2017. Европско првенство у дворани, те 2022. Светско дворанско првенство у атлетици, а сада поново у кросу на светском нивоу. Кандидати смо и за такмичење које ће се одржати 2028. године и велика је шанса да такође будемо домаћини – рекао је Шапић.

Он је свим такмичарима пожелео леп боравак у Београду и врхунске резултате на сутрашњем надметању.

– Град Београд је ту да помогне свако такмичење и тако ће бити и у будућности – поручио је председник Привременог органа Града Београда.

Шапић је позвао поштоваоце атлетике да дођу сутра у Парк пријатељства јер ће ово бити јединствена прилика да се виде „најбољи од најбољих”.

– Очекујем да ће велики број Београђана доћи сутра. Сваки догађај ове врсте подиже туризам, али на специфични начин и привреду града. Због тога се трудимо да будемо добар домаћин не само спортских већ и свих других манифестација. Очекујем леп спортски дан, лепу манифестацију, врхунске спортске резултате, те да ће у њему уживати како такмичари тако и посетиоци – истакао је Шапић.

Председник Српског атлетског савеза Веселин Јевросимовић захвалио је свима који су учествовали у организацији једног оваквог догађаја и истакао да је у Београд пристигло више од 500 атлетичара из 51 земље, те да ће Београд и Србија сутра бити центар светских дешавања.

Председник Светске атлетске федерације Себастијан Коу изразио је захвалност председнику Привременог органа Александру Шапићу на гостопримству. Подсетио је да се Београд већ показао као одличан домаћин претходних такмичења у атлетици на европском и светском нивоу. Истакао је да велике заслуге за то има Јевросимовић, али да је веома значајна подршка челних људи Града Београда и Републике Србије.

Извор: Беоинфо

Подели вест