IMG-20240401-WA0034.jpg
BEOGRAD.RS

BEOGRAD.RS

Градске актуелности

ОБРЕНОВАЦ СВЕ ВИШЕ ПОСТАЈЕ ОЗБИЉНА УРБАНА СРЕДИНА: Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић отворио Тамнавску улицу

01.04.2024.

ОБРЕНОВАЦ СВЕ ВИШЕ ПОСТАЈЕ ОЗБИЉНА УРБАНА СРЕДИНА: Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић отворио Тамнавску улицу
Величина слова

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић отворио је данас новоизграђену Тамнавску улицу у Обреновцу која ће донети растерећење саобраћаја у овом делу града, као и већу безбедност за све учеснике.

Обреновац је изградњом четврте фазе Тамнавске улице добио саобраћајницу у дужини од 468,88 метара чиме ће ова београдска општина постати комфорнија и примамљивија за живот. Поред естетског квалитета који обухвата нову инфраструктуру и расвету, саобраћајна безбедност биће на вишем нивоу него што је била до сада.

Реконструкција ове улице тек је почетак свих радова за безбеднији саобраћај у Обреновцу и потпуног измештања теретног транспорта, најавио је приликом отварања председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић.

- Дошао сам данас у Обреновац, желео сам да обиђем улицу о којој ми је Чучковић доста пута, и читава управа Општине Обреновац, говорио колико је важна. Није она предугачка, али је стратешки важна за питање саобраћаја обреновачког и пре свега безбедности деце која иду у школу „Јован Јовановић Змај”, која се налази недалеко одавде. Сад смо разговарали да постоји могућност да се скроз затвори и да се измести тај тешки саобраћај, транспорт, који је до јуче пролазио буквално недалеко од школе, а са друге стране смо такође и растеретили улицу Љубе Ненадовића - рекао је Шапић.

Обреновац није једини пример на којем се види колико Град Београд улаже у подизање животног стандарда у приградским општинама јачањем инфраструктуре, изградњом образовних, здравствених установа и спортских садржаја. Ова инвестиција показује да се град Београд мења не само у својој ужој зони, већ на свим територијама на којима се простире.

- Разговарали смо сада и о неким другим стварима, о новим паркинг местима, нових петсто паркинг места се ради у Обреновцу. Ми смо у Београду у последњих годину и по - две дана отворили могућност за нових 2600 паркинг места. Та саобраћајна решења морају да буду приоритет сваке локалне власти, па и Обреновца, који се све више гради. Обреновац постаје све више једна озбиљна урбана средина - рекао је Шапић.

Колико је ово очигледан тренд, председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић извео је паралелу са сличним приликама у свету где су овакве средине одавно далеко пожељније за живот и да у њима живе они који то себи могу да приуште. Он је изразио уерење да ће се ситуација ускоро и код нас обрнути, да ће расти број оних који одлучују да живе у овим срединама.

- Данас живети у Обреновцу, а радити, рецимо на Новом Београду, је једноставније него живети на Карабурми и радити на Новом Београду. Стижете за петнаестак, двадесет минута - рекао је у свом обраћању Обреновчанима и присутним медијима Шапић.

Шапић се осврнуо и на друге пројекте у Обреновцу, пијацу и атлетски стадион, рекавиши да ова општина може да очекује и даља улагања у инфраструктуру.

- Нешто иде бољом динамиком, нешто споријом, али ни од једне ствари нећемо да одустанемо, зато што су то све ствари важне за свакодневни живот Београђана, у овом случају Обреновчана. У склопу овог уговора у плану је да се уради и саобраћајница С39, решавамо тренутно имовинско-правне односе, а завршили смо С33 саобраћајницу у центру града која повезује директно аутобуску станицу и Центар за социјални рад - додао је Шапић.

Шапић је овом приликом подсетио на обећање које је дао ступањем на чело града да ће истом мером којом брине о ужем градском језгру настојати да подигне и квалитет живота, изглед рубних београдских насеља.

- Перцепција живота у приградским општинама се након короне значајно променила. Почела је више да се цени и кућа и окућница, двориште, ширина и свеж ваздух. Побољшањем инфраструктуре и омогућавањем да имају елементарне ствари са другог инфраструтктуног аспекта које постоје у урбаним деловима Београда, те средине постају чак далеко интересантније, пожељније за један нормалан и квалитетан живот, него урбане градске средине - рекао је председник Приверменог органа Града Београда.

 Видео-материјал можете преузети овде.

Извор: Беоинфо

Подели вест