shutterstock_1082827046.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

ТРАДИЦИОНАЛНА АКЦИЈА СПРЕМАЊА И ЧИШЋЕЊА - ГРАЂАНИ НА ДВА НАЧИНА МОГУ ДА СЕ ОСЛОБОДЕ НЕПОТРЕБНИХ СТВАРИ: „Чистоћа” током викенда бесплатно односи кабасти и електронски отпад

05.04.2024.

ТРАДИЦИОНАЛНА АКЦИЈА СПРЕМАЊА И ЧИШЋЕЊА - ГРАЂАНИ НА ДВА НАЧИНА МОГУ ДА СЕ ОСЛОБОДЕ НЕПОТРЕБНИХ СТВАРИ: „Чистоћа” током викенда бесплатно односи кабасти и електронски отпад
Величина слова

ЈКП „Градска чистоћа” Београд сваког првог викенда у месецу организује акцију бесплатног одношења кабастог и електронског отпада, па ће тако бити и током овог викенда, 6. и 7. априла, саопштено је из овог предузећа.

Београђани сваког првог викенда у месецу своје непотребне кабасте и електронске предмете, попут кауча, ормара, комода, столова, старих телевизора, рачунара, фрижидера, шпорета и других кућних апарата, могу да одложе поред најближих контејнера или испред својих дворишта, одакле ће их екипе „Чистоће” у потпуности бесплатно уклонити.

О количини отпада и локацији на којој ће суграђани одложити кабасти и електронски отпад потребно је да обавесте Сервисни центар Града Београда на број телефона 11-0-11, радним данима од 7 до 22 часа, и суботом од 8 до 14 часова, или на бројеве телефона на погонима „Градске чистоће” у општинама у којима живе, и то радним данима и првог викенда у месецу од 6 до 13.30 часова.

Осталим данима у месецу, грађани могу на два начина одложити свој кабасти и електронски отпад, тако што ће га сами однети на погон Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” у општини на којој живе сваког радног дана од 8 до 13.30 часова, а други начин одлагања је могућ осталим радним данима када Београђани могу позвати екипе „Градске чистоће” на поменуте бројеве телефона и обавестити их о количини отпада и месту на којем су га одложили. Екипе ЈКП-а „Градска чистоћа” ће доћи и уклонити кабасти и електронски отпад са пријављених локација, с тим да се осталим данима ова услуга наплаћује.

Из овог предузећа апелују на суграђане да буду одговорни и искористе ову акцију одношења кабастог и електронског отпада првог викенда у месецу, како се отпад не би гомилао на јавним површинама. Осталим данима у месецу се наплаћује услуга транспорта.

Иѕвор: Беоинфо

Подели вест
promo_banner_360@2x.jpg
Придружите нам се!
"БЕОГРАДСКИ ДАНИ ПОРОДИЦЕ 2024" ОД 13. АПРИЛА ДО 15. ЈУНА: КУЛТУРА, СПОРТ, УМЕТНОСТ, ИСТОРИЈА И ТРАДИЦИЈА
Прочитајте још