63f4d2ef20ad9707b989a91bdd80d10a_4137004334.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

БЕСПЛАТНА УПОТРЕБА БИЦИКЛА, ПРЕУЗИМАЊЕ НА НЕКОЛИКО ПАРКИНГА: Почиње нова сезона акције „Паркирај и бициклирај”

05.04.2024.

БЕСПЛАТНА УПОТРЕБА БИЦИКЛА, ПРЕУЗИМАЊЕ НА НЕКОЛИКО ПАРКИНГА: Почиње нова сезона акције „Паркирај и бициклирај”
Величина слова

ЈКП „Паркинг сервис” ће сутра отворити нову сезону акције „Паркирај и бициклирај”.

Предузеће је за тринаесту сезону ове акције набавило 190 нових бицикала, тако да ће корисницима ове године на располагању бити готово 700 бицикала, саопштено је из овог предузећа.

У оквиру акције, возачи који паркирају аутомобиле на паркиралиштима „Ада Циганлија” и „Милан Гале Мушкатировић”, као и у гаражама „Обилићев венац”, „Зелени венац” и „Масарикова”, могу на бесплатно коришћење да преузму два бицикла за одрасле и два дечја бицикла.

Из године у годину, „Паркинг сервис” освежава и проширује понуду бицикала, па је за нову сезону акције набављен такозвани „градски бицикл” за вожњу по тврдој подлози. Нови бицикли имају корпу и спуштену средишњу шипку, што ће посебно одговарати почетницима. Осим неколико модела класичних бицикала, возачима је од прошле године на располагању и двоточкаш који је опремљен седмостепеним мењачем и широким гумама за вожњу по захтевнијим подлогама, попут песка и шљунка.

Бицикли могу да се преузму на привремено коришћење само уз личну карту, сваког дана од 9 до 21 час. Коришћење бицикала је бесплатно, а плаћа се само редовна цена паркирања возила.

У претходној сезони бицикле „Паркинг сервиса” возило је око 70.000 корисника. Највећи број бицикала грађанима је на располагању на паркиралишту најпопуларнијег београдског излетишта Ада Циганлија, на коме целодневно паркирање кошта 150 динара.

Извор: Беоинфо

Подели вест
promo_banner_360@2x.jpg
Придружите нам се!
"БЕОГРАДСКИ ДАНИ ПОРОДИЦЕ 2024" ОД 13. АПРИЛА ДО 15. ЈУНА: КУЛТУРА, СПОРТ, УМЕТНОСТ, ИСТОРИЈА И ТРАДИЦИЈА
Прочитајте још