MIX_8394.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ПОРОДИЦА ЈЕ СРЖ СВАКОГ ДРУШТВА. „БЕОГРАДСКИ ДАНИ ПОРОДИЦЕ“ ЧУВАЋЕ НАШУ ТРАДИЦИЈУ И ШИРИТИ ЉУБАВ: Александар Шапић отворио манифестацију која јача солидарност

13.04.2024.

ПОРОДИЦА ЈЕ СРЖ СВАКОГ ДРУШТВА. „БЕОГРАДСКИ ДАНИ ПОРОДИЦЕ“ ЧУВАЋЕ НАШУ ТРАДИЦИЈУ И ШИРИТИ ЉУБАВ: Александар Шапић отворио манифестацију која јача солидарност
Величина слова

Данас је на Тргу републике председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић званично прогласио отворене „Београдске дане породице“ који ће трајати до 15. јуна.

- Прошле године, када смо ту манифестацију озваничили као манифестацију од посебног значаја за Град Београд она је трајала само један викенд. Обећао сам да ће „Дани породице" да трају много дуже. Ове године ће они трајати два месеца, и мислим да начин на који ћемо прићи породици, начин на који ћемо прићи једни другима, начин на који ћемо покушати да покажемо једну врсту љубави којe је, у данашње време, све мање због брзине живота, оно што треба да карактерише и ову манифестацију, јесте нешто што карактерише овај наш леп и бео град - рекао је Шапић.

Александар Шапић је рекао да наредна два месеца чувамо једни друге, али и да је Београд увек био град широких руку и тако ће и у будућности бити.
- Покушајмо да кроз ову манифестацију сачувамо породицу као нуклеус друштва. Она је данас у великим изазовима. Тешко данас традиционална породица опстаје, али знате како, сви ми, на крају крајева, јесмо једна велика породица. И сви ми Београђани, и грађани наше земље и читав наш народ, и уколико не будемо чували једни друге и покушавали да се нађемо једни другима у моментима када је то неопходно, онда се поставља питање због чега живимо живот - рекао је председник Привременог органа Града Београдa Александра Шапић.

Како је раније истакнуто, у наредна два месеца биће реализовани разноврсни програми у оквиру 18 тематских зона на више локација у граду. Oд наступа културно-уметничких друштава, позоришних представа, певачких и глумачких рецитала, спортских садржаја и свега онога што нам омогућава да будемо весели и опуштени, а у друштву својих најближих - породице.

Од Теразијске чесме до Калемегданске тврђаве, затим горњи и доњи Калемегдан, Парк војводе Вука, па до Студентског парка и све споредне улице око Кнез Михаилове јесу места где ће бити одржавани поменути догађаји. Већина садржаја биће реализована викендима, али ће и током радних дана наредних осам недеља бити много занимљивих дешавања.

Покушаћемо да задржимо традиционалне ствари које губе трку са временом.

Александар Шапић, председник Привременог органа Града Београда

Шапић је најавио да ће у наредна два месеца на више локација у граду бити реализован велики број концерата и других догађаја.
- Покушаћемо да задржимо традиционалне ствари које губе трку са временом. Биће много културно-уметничких друштава, много младих људи, деце који ће имати прилику да представе Београђанима и свима који бораве у престоници све што смо припремили. Београд ће уложити велика средства и енергију да ова манифестација постане права традиционална манифестација и нешто по чему ће Београд и Београђани постати препознатљиви. Желим вам пуно радости, лепог расположења - истакао је Шапић.

Из организације је најављено око 50 фестивала, бројне спортске активности, програми посвећени видео играма, велики луна парк на Калемегдану, више од 100 концерата класичних џез, блуза, поп и рок музике, више од 50 биоскопских пројекција, више од 30 позоришних представа на отвореном.
Биће и више од 350 музичких извођача, преко 50 уличних забављача, 40 плесача, 100 ликовних уметника, као и културно-уметничка друштва која долазе из читаве Србије.
Посебан акценат биће стављен 15. маја на Међународни дан породице, када ће бити додељене и плакете у знак захвалности свима што су својим учешћем подржали манифестацију.

 - Нека нам је са срећом, нек су нам са срећом Београдски дани породице и живео Београд - поручио је председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић.

На свечаном отварању наступила је музичка породица Божић, хор храма Светог саве, КУД „Димитрије Котуровић“, ансамбл „Бели анђео“ и Хор Дечјег културног центра Београда. Вечерас од 18 сати биће организован концерт на којем ће наступати сестре Марија и Марина Гобовић и плесна група „Уна Сага Сербика".



Фотографије можете преузети овде.

Извор: Беоинфо

Подели вест